суботу, 30 листопада 2013 р.

Реакція черкащан не мєнтовсько-януковичивське свавілля















Запис на Київ.







             Убий підараса

Настала пора, коли кожен із нас
Постав перед вибором часу:
До влади прийшли бандюки й брехуни,
Наперсточники й свинопаси.
Здолали державу і склали до ніг,
П’ючи нашу кров як вампіри,
А їхній пахан, ледь прибитий яйцем,
Веде нас до прірви.
Бандитом він був і бандитом зоставсь
Тепер уже вищого класу.
Бо вже не шапки, а мільйони краде –
Убий підараса.
За те що Вкраїну продав ворогам
І заповіти Тараса,
Привів табачню і московських попів –
Убий підараса.
Табачніки правлять свій відьомський бал,
Зійшла, мов зоря, їхня раса.
Ми знову раби й малороси-хохли –
Убий підараса.
Тебе не забуде Вкраїна коли,
Шахтарю з Донбасу,
Ти візьмеш у руки сталеве кайло
І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
Коли на тарілочці нас подадуть
Кремлю, що вже плямкає ласо,
То буде запізно, повстань і убий!
Убий підараса!
.
(с) Юрко Винничук












"...Ровна в чєтирє часа..."

 От і згадаєш майже 70-річної давнини висловлювання Вінстона Черчілля: "В майбутньому також будуть фашисти. Але називатимуть вони себе антифашистами".
  Ось вони, справжні фашисти й є: напали віроломно, о 4 ранку, без будь-яких попереджень. Невже після цієї ночі залишаться прихильники у цієї наволочі?
   "Українці! З українською міліцією і міським "Беркутом" включно! Агов, військові! Те, що сталося сьогодні на Майдані, звільняє вас від усяких присяг цим недолюдкам. Настає час повної непокори, повної зупинки окупаційного режиму! Створюймо загони мирної самооборони - на рівні будинків, дворів. Тоді буде легко скоординуватися, зупинити і обнулити країну. Я готовий до будь-якої участі в цьому процесі, - пише Сергій Пантюк, - Сьогоднішній злочин - початок гітлерівсько-сталінського шляху. І водночас - це істерія. Вони нікчеми і бояться нас більше од вогню. Тому й привозять чужаків у шоломах, тому й набирають у в'язницях тітушок. Можна кинути кілька тисяч озброєних проти кількох сотень мирних демонстрантів. Але вже сто тисяч розтопчуть цю гадину в її ж лігві! Якщо ми не зупинимо наволоч зараз, вже завтра це буде складніше. І, на жаль, кривавіше. Ні ми, ні наші діти не заслуговують такого життя. За інше життя, за іншу - нову, цівілізовану, европейську країну, де, нарешті, злочинці, мають опинитися там, де вони мали бути ще з 2005 року!"
  Руслана Лижичко: "Влада розпочала війну проти власного народу.
Звіряче побиття беззахисних студентів на Майдані силами Беркута, що втричі перевищували по кількості мітингуючих, це виклик всьому суспільству!"
  Йти проти неозброєних мирних студентів - це ЗЛОЧИН, який побачив увесь цивілізований   світ!
  Досить шмарклячити "Я готовий вмерти за Вкраїну!"  А чи готовий ти ВБИТИ за Україну?!!
  Ну що, вже можна констатувати, що в Україні  "Аннушка вже розлила олію?"

 

четвер, 28 листопада 2013 р.

Діаспора: "Україна - це Європа!"

Наші земляки-діаспоряни з ненавидимої деким (навіть знаємо, ким і чому) Європи продовжують повідомляти про свої, солідарні з нами, дії.

Українська діаспора - прихильники євроінтеграції України провели сьогодні  28.11.13р.  мітинг у м.Лісабоні  Португаллія.
Українці, що проживають у Португалії прийшли о першій годині під посольство України у Португалії, щоб виразити свою підтримку всім Євромайданам в Україні та світі, та, головне, передати свою вимогу Президенту Януковичу виконати свої попередні обіцянки українському народові і Європейському співтовариству та підписати завтра у Вільнюсі Угоду про Асоціацію України з ЄС.
Під час мітингу, присутні зажадали, щоб до них вийшов посол Олександр Никоненко, але, як пояснив перший секретар посольства Юрій Новицький: "про це потрібно було домовлятися раніше".
На завершення мітингу, присутні запевнили, що у разі не підписання згаданоі угоди, вони будуть продовжувати акції і вимоги, разом в солідарності зі всіма українцями в Україні та світі.
На акції були присутні португальські ЗМІ.

Насамкінець акції учасниками було підписане спільне звернення українців країн ЄС до нашого "хєранта":

Пане Президенте!  У день початку самміту Східного Партнерства у Вільнюсі ми, українці країн ЄС, не можемо спокійно спостерігати за спробою провалити підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Особливо з тривогою сприймаємо повідомлення, що керівництво Росії здійснює тиск на незалежну державу, і що всупереч очікуванням звернення за підтримкою до народу, складається враження, що Ви піддаєтеся на шантаж. Пане Президенте, ви виступаєте Гарантом Конституції! У статті 18 вказано, що зовнішньополітична діяльність спрямована на забезпечення національних інтересів та безпеки шляхом підтримання мирного і взаємовигідного співробітництва з членами міжнародного співтовриства за загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права. Саме на це спрямована Угода про Асоціацію між Україною та ЄС. Про переваги, які принесе Україні підписання цієї Угоди, існують численні доповіді експертів. Хвиля Євро-Майданів, що прокотилася Києвом, містами України, країн ЄС та цілого світу показує, що попри усі відмінності у поглядах на внутрішню політику, стратегічні питання зовнішньої політики мають повну підтримку переважаючої більшості українців. Закликаємо Вас, попри увесь тиск, направлений на недопущення підписання Угоди про Асоціацію, проявити мужність та стійкість і підписати цю Угоду. У випадку провалу Саміту у Вільнюсі громадські організації українців в Європі будуть шукати адекватну відповідь, використовуючи усі можливі засоби впливу, які доступні у країнах проживання .
                                                                        28.11.13р.
Християнське товариство українців в Італії, Голова Олесь Городецький
Спілка украінців у Португаліі , Голова Павло Садоха
Асоціація «Джерело Світу», Голова Борис Кучерас 
Спілка українців Алгарве, Голова Ігор Корбеляк
Від Українсько-португальського освітньо-культурного центру "Школа ім. Т. Шевченка" м. Фару, Директор  Наталя Дмитрук
Український культурно-освітній центр «Дивосвіт» - Директор Володимира Кіяк
Українці в Каталунії "Червона калина" - Голова , Володимир Петрущак
Об'єднання Українських Організацій у Німеччині – Голова Роман Рокицький
Українська Громада Іспанії «За права, честь і гідність українців» - Голова Юрій Чопик
Асоціація українців Кантабрії " Оберіг" - Президент  Марія Курницька
 Асоціація українців регіону Мурсії  - Президент  Лариса Пономаренко
Асоціація батьків та вчителів " Українська Родина" Президент Стефанія Шевцова
Асоціація  "Надія" та "Святого Архангела Михаїла" у Бреші (Італія) - Галина Сторожинська
Асоціація ОЧІ (Organizzazione Cittadini Immigrati) Сарденія ,Італія - Володимир Степанюк.




Прапор об'єднаної Европи замайорів над Черкасами

 1990 року на Черкаському Театральному майдані було піднято (не без владно-міліцейських на той час загроз і супротиву) синьо-жовтий прапор.
  А сьогодні на цьому ж місці, на тому ж флагштоці, до нашого державного прапора долучився і стяг об'єднаної Європи.
 Почалося все о 13-00. Підійшов я до ініціаторів події, біля яких чатував і представник начебто правоохоронних (від кого?) органів. Цілий майор! Щоправда, не було у нього жодних заперечень до запланованого дійства. Й насправді: яких ще порушень правопорядку чи загроз для життєдіяльності міста могло нанести заплановане на сьогодні дійство громади? Та навряд чи  пересічні громадяни прийшли б озброєні вибухівками чи шаблюками. Люди прийшли показати навселюд свої переконання - українці - це незаплановані північно-східними заклятими братами ЄВРОПЕЙЦІ.    От громада й здійснила заплановане.
   Нижче - як це відбувалося.

















 
Прапор Грузії був тут присутній з того приводу, що учора на засідання парламенту Грузії депутати прийшли з прапорцями України на знак солідарності з нашими устремліннями.




















 А увечорі, о 18-00 на цьому ж, Театральному майдані, господарями було наше, черкаське студентство. Університетська молодь прийшла колоною, найактивнішим способом узяла участь у дійстві - тут і скандування-побажання нашому "хєрантові": " Або угода - або - відставка!", і озвучування вимог нашого суспільства до владних структур, а головне - підтримка наших переконань: "Україна - це Європа!", "Україні в Європі бути!"
   Висновок: з такою молоддю Україні в Європі - бути.

Днями онука Горліса–Горського, громадянка Британії Ляля Лiсовська вийшла на Євромайдан

Учора пані Ляля Лісовська по скайпу повідомила, що вона вже у Києві. Приїхала у якості міжнародного спостерігача на вибори по "проблемних" округах, які мають відбутися 15 грудня.
  А напередодні на своїй сторінці у "Фейсбуці" онука холодноярського старшини і письменника, автора знаменитого роману "Холодний Яр" Юрія Горліс–Горського виклала своє фото з Євромайдану.
  У ці дні Євромайдани на підтримку євроінтеграції України тривають не тільки у містах нашої держави – вони проходять у багатьох країнах Європи та за океаном.
   На цьому блозі вже писалося, що на минулорічну  Покрову пані Лісовська стала козачкою "Вільного Козацтва Холодного Яру". Сказала, що не хоче бути Берегинею – хоче бути Козачкою і тримати шаблю так само, як дід її тримав…
     Тож, за пару днів ми вже зустрінемось!
На виборах восени 2012

середу, 27 листопада 2013 р.

Про тридцять срібняків від "пающіх ректорських трусів" та анафєму від московських мракобісів.

     Замість епіграфа: "Православні Московського Патріархату попросили у президента Віктора Януковича статус домінуючої церкви та закликали його припинити інтеграцію в "чужу та ворожу структуру". (З останніх новин на "Українській правді")


Так, за два останніх дні мені двічі не пощастило.
  Перше невезіння: останніх два дні в Черкасах масовою атакою просуваються по усіх мікрорайонах "агітатори" співаючого ректора. Ходять по квартирах і пропонують реально заробити 200 грн. (+150 пізніш). І це - центр міста, Зелена, ПЗР, Митниця, район "Д"... Навть до Л.Даценка прийшли...
   А до мене чомусь не приходять... От невезуха!
   А про другий цікавий сьогоднішній випадок навіть не знаю, як і казати - підфартило чи не повезло. Коли прийшов до друзів, замість звичного вітання, почув: "Єх, Назаре, спізнився ти. От би прийшов годиною раніш..." Що такого відбулося?
     Ось що про це пише "Дзвін":


По офісах черкаських опозиційних партій та кандидатів в депутати Миколи Булатецького та Леоніда Даценка ходять жіночки у рясах, які представляються черницями православної церкви Московського патріархату, і проклинають усіх, хто за Євросоюз.

Щойно одна така “вєрующа” побувала в офісі Даценка.
“Ето русская зємля, і никагда ана європейской не станєт. Етот флаг , – тицьнула вона пальцем у синьо-жовтий стяг, що стоїть в кутку кабінету. – Ви знаєтє, што на нєго напісалі попзвьозди Евросоюза. Так ви должни обпісать флаг Европи!”
При цьому черниця металась по кімнаті і намагалась усіх облити свяченою водою.
Активісти, що були в кабінеті, ледве виставили навіжену за двері.
“Все це мені до болю нагадує 2004 рік, коли церква Московського патріархату на повну потужність працювала на Януковича. Я сам особисто тоді у Свято-Михайлівському кафедральному соборі УПЦ МП в Соборному парку Черкас виявив точку розповсюдження агітації за Віктора Януковича”, – навів паралель голова обласного товариства “Заповіт” Михайло Вакуленко.

                                                               *  *  *

Не повезло, бо пропустив можливість веселенький сюжетик побачити на власні очі. А підфартило, бо ще б не приведи, Господи, отримав би "анафєму" від мракобєсного патріархату...
    Амінь.

Реакція Черкаської опозиції на заборону мирних зібрань у Черкасах

В.о. міського голови м. Черкаси
Віктору Білоусову

Відкритий лист

Шановний Вікторе Федоровичу!

Громадськість міста Черкас обурена Вашим позовом до Черкаського окружного адміністративного суду щодо заборони з 26 листопада до 25 січня 2014 року мирних зібрань на усіх центральних площах міста Черкас.
Ми хочемо нагадати Вам, шановний Вікторе Федоровичу, що Конституція України гарантує: “Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації”.
Ініційовану Вами заборону через суд черкащанам висловлювати власну позицію у мирний спосіб Черкаська обласна організація “Батьківщина” вважає невиправданою, більше того — злочинною.
Рішення адмінсуду за Вашим позовом — це порушення Конституції України, наступ на демократію та основи української державності. Ви, шановний Вікторе Федоровичу, пішли на порушення Основного Закону України на догоду президенту Віктору Януковичу та голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу, які бояться проведення мирних протестних акцій громадян у відповідь на дії влади щодо призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.
Не забувайте про те, що головне Ваше завдання — забезпечувати права черкащан! Ви ж, натомість, таким рішенням проявили зневагу до основоположних прав кожного українця — вільне волевиявлення, свобода слова, народовладдя.
Акція “Черкащина — за європейську Україну!” має винятково мирний характер та не має загрози національній безпеці, а отже, немає ніяких підстав для її заборони.
Підтримавши всеукраїнський безстроковий мирний протест, черкащани вирішили засвідчити свою позицію у демократичний спосіб. Проте влада проявляє невиправданий силовий спротив мирним акціям черкащан. Так, у суботу 23 листопада на Соборну площу для того, щоб прибрати всього лише один намет з кількома молодими активістами, які вийшли засвідчити свою підтримку євроінтеграції України, пригнали близько сотні правоохоронців, які силоміць витісняли з площі молодь, завдали ушкоджень неповнолітньому черкащанину.
25 листопада, аби перешкодити мирному Європейському майдану у Черкасах, на Соборну і Театральну площі міста пригнали КамАЗи та монтажні крани. Та черкащани вирішили, що мирний мітинг продовжуватиметься, незважаючи на маразми міської та обласної влади.
Хочемо нагадати Вам, Вікторе Федоровичу, що попередній виконком та міського голову Черкас Сергія Одарича відправили у відставку саме через брутальне та антиконституційне рішення про обмеження мирних зібрань.
Просимо Вас припинити незаконні дії щодо вільного волевиявлення черкащан та повідомляємо, що Черкаська обласна організація “Батьківщина” оскаржуватиме Ваші незаконні дії у суді та ініціюватиме Вашу відставку у разі порушення прав громадян.

Черкаська обласна організація “Батьківщина”

вівторок, 26 листопада 2013 р.

Кужель підтримує Даценка.


 У понеділок, 25 листопада, до Черкащини приїхала нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель. Приїхала, щоб підтримати єдиного кандидата від опозиції по 197 виборчому округу Леоніда Даценка.
  На зустріч у Руській Поляні, не дивлячись на робочий день, та ще й першу його половину, на несприятливі погодні умови, зійшлося декілька десятків чоловік. І можу сказати, що для такого села, як Р.Поляна, яке на минулорічних виборах дало Даценкові чи не найменший в окрузі результат, і така кількість прибічників вже про щось говорить. Телефонували інші прибічники Даценка - медичні працівники, освітяни, робітники, що працюють на підприємствах Черкас тощо - і висказували своє жалкування через неможливість попасти на таку зустріч.
   Відразу ж після початку заходу, щойно тільки полилась українська музика з агітаційного автбусу, до нас підбігла робітниця сільської ради і почала вимагати зготання нашої роботи, позаяк у них заплановані заходи до 70-річчя звільнення села від нацистів. Ми ж цій сільрадівській діячці пояснили, що початок нашого заходу о 9-00 і розраховуємо ми максимум на годину - все ж холодно і вітряно. В той же час, наскільки нам відомо, сільський захід заплановано на 10-30. "А ми вже зараз вмикаємо пісні воєнних років". І ввімкнули "сініє платочкі" з "любімим горад в сіній дим Кітая"... Та щось мала потужність була у сільрадівських звукопідсилювачів.
   Загальне моє враження від цього, Руськополянського заходу - дискусія на рівних. Не було, на мою радість,  дешевих прийомів - обіцянок щось робити для села. Адже ті обіцянки є справжнісіньким блефом: хочеш надавати допомогу і покращувати життя у населеному пункті, то йди в сільські чи міські голови, в  депутати місцевих рад. А вже як зібрався до Паламенту держави, то переймайся, плануй та інформуй виборця, що ти збираєшся робити у Парламенті, яким чином брати участь у законотворчій діяльності, які українські, державні цінності ти збираєшся відстоювати й захищати на державному рівні.
  На мій подив, місцеві мешканці ставили Олександрі Кужель досить адекватні, продумані й доречні запитання, на які тут же отримували відповіді.
   Наостанок гості разом з місцесими жителями поклали квіти до обеліска совітським воїнам та поспілкувалися з ветераном ІІ світової війни, який першим прийшов на урочистості.
   Нижче - невеличкий фотозвіт про подію.












Владна мерзота заборонила в Черкасах зібрання громадян.


Рішенням Черкаської міської влади заборонено проведення будь-яких заходів на центральних площах міста -  Соборній, «Дружбі народів», Театральній та Європейській - до 25 січня. Рішення було ухвалене за адміністративним позовом в. о. міського голови Черкас Віктора Білоусова,  члена забороненої майже і усіх Європейських країнах комуністичної партії.
    Зрозуміло, що це є спробою перешкодити проведенню в Черкасах євромайдану - заходів на підтримку підписання угоди про асоціацію з ЄС. Слід нагадати, що саме вчора учасники заходів вирішили, що будуть збиратися до 29 листопада - дня можливого підписання угоди в Вільнюсі. Тепер залишається чекати на протистояння міліції та громадян, яке добром закінчиться навряд.
Доречі, а чи подумала міська влада, що своїм рішенням вони наклали заборону на святкування всіх новорічних та різдвяних свят?
   
Такі дії Білоусова вкрай обурили його заступника Павла Карася.
– Свободу не спинити! Ніякі заборони ніколи не будуть діяти! Віктор Федорович (Білоусов) показав своє обличчя цим рішенням. Ганьба виконуючому обов’язки міського голови, що він підписав. Я запрошую всіх вас о 18.00 кожен день на Соборну площу, незважаючи на всі ці заборони від Віктора Федоровича… Він просто думає, що в нього велика корона, що він – міський голова. Він – не міський голова і ним ніколи не буде! Ганьба вам, Вікторе Федоровичу! – звернувся до Віктора Білоусова, а також до всіх чиновників, які були присутні в залі засідань, Павло Миколайович (Карась).
                                                                                        Джерела: "Кропива","Прочерк".

понеділок, 25 листопада 2013 р.

Купітє бублічкі.

Мій старший товариш Олекса Різників не побажав залишити мене обійденим у цьому екскурсі до іноземної реклами певних товарів.
 Пропоную для огляду українцям.