неділю, 12 березня 2017 р.

Бойовики атакують на всіх напрямках фронту: Загинуло 2 бійців АТО, 1 поранений

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, двоє наших військових загинули під час бойового зіткнення на Маріупольському напрямку. Ще 1 військовий отримав поранення у районі Авдіївки.

Подробиці ситуації у зоні АТО:



Луганський напрямок

В районі Попасної окупанти провели 5 нічних мінометних атак. Під ворожий вогонь потрапили позиції ЗСУ в Катеринівці, Новоолександрівці та у самій Попасній. Вогонь вівся з боку Первомайська, при цьому ворог застосовував переважно міномети калібру 120 мм.

У Кримському ворожий мінометний обстріл середньої інтенсивності відбувся зранку та тривав півгодини.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, загалом за добу на Луганському напрямку відбулось 11 ворожих обстрілів, зокрема – 6 із застосуванням важкого озброєння.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької та середньої інтенсивності. Випадки ведення мінометного вогню по всій лінії напрямку були короткотривалими. У середньому по позиціях українських військовослужбовців ворог випускав до 10 мін за обстріл.

В районі світлодарської дуги, бойовики тричі за день обстріляли Луганське, періодично застосовуючи озброєння БМП.

Поблизу окупованої Горлівки неспокійно було лише в Зайцевому. Тут ворожі сили вдень провели короткий мінометний обстріл і здійснили декілька провокацій з легкого озброєння.

У Авдіївці та її околицях ворожі обстріли не носять цілодобовий характер, проте під час майже кожного епізоду бойової активності противника на цих рубежах не обходиться без важкого озброєння. В районі промзони ворог провів три мінометні атаки вночі, а після 15-ї години почав супроводжувати мінометний вогонь танковим. До кінця доби сили окупанта встигли провести ще чотири обстріли з важкого озброєння.

У деяких випадках під обстріли з боку окупанта потрапили мирні квартали Авдіївки. Так, по обіді не менше 5 танкових снарядів влучили у багатоповерхові будинки на південній околиці міста. Ще 6 приватних будинків зазнали руйнувань у результаті мінометних обстрілів з боку ворога. До того ж, місто знову залишилося без світла через злочинні дії сил окупанта – лінію електропостачання було перебито снарядом.

Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення планується забезпечити електроенергією від 7 генераторів, наданих ДСНС. Водопостачання міста тимчасово припинено. Мобільний зв’язок працює з перебоями. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільних.

Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулось 22 ворожих обстріли, з них – 13 з використанням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут вчора спостерігалась найбільш напружена ситуація. Ворог незвично для себе активізувався у північній частині напрямку – на відрізку лінії зіткнення Красногорівка – Миколаївка. Протягом ночі ворог активно відкривав вогонь з легкого озброєння у різних точках напрямку, а також провів обстріли Миколаївки з артилерії калібру 122 мм та Славного – з мінометів. Під ранок ворог обстріляв Мар’їнку з мінометів, а також з танків та БМП. Ввечері бойовики провели ще один артилерійський обстріл Миколаївки, а також обстріляли Березове і Красногорівку з мінометів.

Вчора близько 14-ї години ворожа ДРГ у складі чотирьох бойовиків висунулася до наших позицій у Березовому, що на захід від Докучаєвська. Переміщення групи було помічено нашими військовими, які відкрили вогонь на ураження. Після півгодинного бою ворог відступив.

На жаль, не обійшлося без втрат з нашої сторони – двоє українських військовослужбовців загинули, захищаючи рідну землю. Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих за Україну воїнів.

На південних рубежах оборони ворог по одному разу відкривав мінометний вогонь по позиціям ЗСУ у Павлополі, Гнутовому, Водяному та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 40 ворожих обстрілів, в тому числі – 11 із застосуванням важкого озброєння.

Втрати за минулу добу. Як повідомлялося вище – двоє наших військових загинули під час бойового зіткнення на Маріупольському напрямку. Ще 1 військовий отримав поранення у районі Авдіївки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар