понеділок, 13 березня 2017 р.

Співачка з Черкас дала понад 350 концертів у зоні АТО

У свої 28 років виконавиця українського фольклору та авторських пісень Руслана Лоцман вже заслужена артистка України, кандидат педагогічних наук, викладач народного співу в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Крім того вона є активною громадською діячкою та директором ГО «Народна філармонія».
Артистка родом із Черкащини. Її батьки – професійні музиканти, тож не дивно, що в юному віці дівчина вирішила співати так, як Ніна Матвієнко і Раїса Кириченко, щоб довести усім, що українське народне мистецтво – не забуте, не втрачене, а вічно живе. Після перемоги на музичному фестивалі «Боромля» в номінації «Народний спів» Руслана Лоцман вступила до Київського національного університету культури і мистецтва, який успішно закінчила, як і магістратуру Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, де нещодавно захистила кандидатську дисертацію.
Крім того, артистка є переможцем низки всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів та фестивалів в Україні, Естонії, Польщі, Росії, Франції, Німеччині, США. Національною радіокомпанією України записано цикл передач про творчість Руслани Лоцман.  У творчому доробку співачки – сольні диски «Обіймаю Україну!» (2011 р.), «Народна філармонія – Героям України» (2014р.), «Переможемо з піснею!» (2015р.), збірка авторських творів «Три зерна любові – у слові» (2013р.). Як солістка Руслана Лоцман виступає з кращими державними художніми колективами, зокрема Черкаським заслуженим народним хором, національним оркестром народних інструментів України. Записує та інтерпретує фольклор, а також пише власні твори в співпраці з видатними композиторами та поетами України.
Починаючи з квітня 2014 року, артистка провела понад 350 благодійних концертів в рамках авторського мистецького проекту «Народна філармонія», виступаючи у військових частинах, госпіталях, в зоні АТО та підтримуючи українських військових і постраждалих від подій на Сході. У червні-серпні 2015р. ініціювала проведення Всеукраїнського «Миколайчук-Фесту» на Буковині, Донбасі та в Києві. За сприяння Міністерства оборони України в вересні-грудні 2015 р. разом з однодумцями реалізувала патріотичний проект для молоді 8 областей України – мандрівний фестиваль українського кіно і пісні «Молода душа України», в рамках якого пройшло близько 40 заходів.
За творчу та активну громадську діяльність Руслана Лоцман має відзнаки та нагороди:«За вірність козацьким традиціям» Всеукраїнського козацького війська, медаль до 200-річчя Тараса Шевченка та медаль «Батьківщина Тараса Шевченка» від громади с. Шевченкове Звенигородського району Черкаської області, орден «Незалежність України» ІІІ ступеня міжнародної академії рейтингових технологій і соціології «Золота фортуна» та президента НАНУ Б. Є.Патона, медаль «Слава Україні – Героям слава!» від громадського об’єднання родин Небесної сотні, орден св. великомучениці Варвари від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, орден «За вірність народу України» за волонтерську діяльність та підтримку воїнів АТО від асамблеї ділових кіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар