понеділок, 13 березня 2017 р.

ЗВЕРНЕННЯ СВЯЩЕНИКІВ М. ГОРОДКА ЩОДО ДІЙ СЕКТИ ПАНА ЗІНОВІЯ БЕНСЯ

Всечеснішим отцям, богопосвяченим особам та мирянам Стрийської єпархії УГКЦ.
На початку Великого посту пригадуємо Вам, що в місті Городок у парафії Святого Духа продовжує діяти, видаючи себе за священника, пан Зеновій Бенсь. Доступ до храму є обмежений тільки для членів секти Бенся, а вхід охороняється його сином (який є працівником поліції) та іншими його прихильниками. Також він чинить обряди похорону, в яких беруть участь вірні з інших міст та сіл.
Відповідно до вироку Церковного Трибуналу Стрийської єпархії УГКЦ, Зеновій Бенсь позбавлений клирицького стану(священства), разом із ним втратив всі права та обов’язки, властиві клирицькому станові (священикові). Йому забороняється сповняти священнодійства, тим самим він є позбавлений усіх урядів, служінь, завдань і будь-якої делегованої влади, зі збереженнями приписів канонів 725 та 735§2 ККСЦ.
Пан Зіновій Бенсь, знехтувавши накладеним покаранням та вводячи в оману вірних, як самозванець продовжує діяти під виглядом священика УГКЦ на парафії Святого Духа в м. Городок, що є тяжким злочином проти Божественної природи Церкви, Божого і Церковного права, та становлить велику загрозу для духовного добра вірних. п. Зіновій Бенсь, а разом з ним усі свідомі співучасники  симульованих ним священнодійств, допускаються важкого гріха безбожності - СВЯТОТАТСТВА, та фактично разом творить схизму в середовищі Церкви. Катехизм Католицької Церкви навчає: Святотатство полягає в негідному ставленні до святих таїнств чи інших літургійних діянь, а також до людей, речей і місць, посвячених Богові, і в опоганенні їх. Святотатство є важким гріхом, особливо коли його чинять проти Євхаристії, бо в цьому таїнстві стає сутнісно присутнє саме Тіло Христове (Пор. Кодекс канонічного права, кан. 1367; 1376.)”. Важливо теж пам'ятати про важкі духовні і канонічні наслідки, які стягує гріх святотатства та схизми на всіх, хто бере в ньому участь.“Кан. 1437 ККСЦ - Той, хто ухиляється від підлеглості найвищій владі Церкви або від єдності з вірними, їй підлеглими, і,  попереджений згідно з законом не виявляє послуху, має бути покараний як схизматик великою екскомунікою.”.
В даному випадку, церковний закон застерігає, що кожен хто підтримує незаконні та антицерковні дії п. Зіновія Бенся МОЖЕ БУТИ ПОКАРАНИЙ КАРОЮ “Великої екскомуніки” (кан. 1434 ККСЦ). У випадку, коли Церквою буде накладена кара “Великої екскомуніки” на вірного Церкви, то ця особа перестає перебувати у спільноті Церкви, їй  заборонено приймати будь-які Святі Тайни чи сакраменталії, їй відмовлено у християнському похороні. Така особа повинна бути виключена від участі в Божественній Літургії і в будь-яких інших прилюдних відправах богопочитання, та навіть від вступу до церкви, коли в ній публічно відправляється богослужіння. (Кан. 1431,§ 1; 1434 – § 1,2.)

Зважаючи на жахливі духовні та канонічні наслідки, які витікають із гріха святотатства, застерігаємо вас від участі в будь-яких дійствах, які чинить Зеновій Бенсь, а головно від приступання до Святої Тайни Покаяння, яка є зобов’язуюча для кожного християнина у Великодньому часі. Будьте уважні та пильні, звертайте увагу своїм родичам та знайомим, що не є свідомі всієї серйозності ситуації, аби замість очищення душі від гріхів і отримання Божих ласк не поповнили ще один важкий гріх.
Всі, хто брав участь у святотатських діяннях Зеновія Бенся, повинні зізнатися в цьому грісі на сповіді та виявити перед сповідником щире каяття за скоєне, затаєння гріха робить Святу Тайну Покаяння не дійсною.
Кожен своєю доброю християнською позицією може посприяти, щоб ця важка рана на Тілі Христовому була якнайшвидше вилікувана.
Молитовного, сповненого любові, миру та злагоди, покаяльного і святого Великого посту.
 о. Володимир Пігічин                                    
о. Іван Греділь
о. Михайло Греділь                                      
о. Богдан Модла
о. Назар Греділь
о. Броніслав Гринишин
о. Тарас Цікало
о. Богдан Лопишко
о. Олег Барбуляк
о. Андрій Грициняк

Немає коментарів:

Дописати коментар