середу, 15 березня 2017 р.

Дзвінки з погрозами, блокування, дві перерви: Черкаська міськрада прийняла звернення до уряду

Дзвінки міському голові Анатолію Бондаренку з погрозами не приймати звернення щодо блокади ДНР-ЛНР, блокування сесійної зали громадськістю та дві перерви: так супроводжувалась позачергова сесія Черкаської міськради, на якій мали голосувати документ, в якому засуджується силовий розгон блок-постів на торгових шляхах з окупованими територіями.
“Хто мені тільки не дзвонив. Досить терпіти бізнесменів при владі. Ми приймемо це рішення”, – заявив Анатолій Бондаренко.
Утім, звернення “свободівців” підтримали лише 19 депутатів, “укропівців” – 21. Після цього депутати забажали піти на перерву, так і не проголосувавши за звернення “Самопомочі”.
Проте громадськість із сесійної зали їх не випустила, і було поставлено на голосування звернення, узгоджене усіма фракціями. Його оголосив депутат від “Батьківщини” Роман Діскант.
Депутат від “Батьківщини” Роман Діскант пропонував деталізувати проект рішення. Він запропонував додати до проекту вимогу звільнити Авакова та Аброськіна, ввести воєнний стан у зоні АТО і заборонити торгівлю з окупованими територіями.
Воно набрало 22 голоси, чого достатньо для прийняття позитивного рішення.
Після цього депутати спробували вийти із зали, але громадськість знову заблокувала вихід.
“За своїми криками “Ганьба” ви не чуєте, за що голосують у залі. Ми прийняли рішення – звернення проголосоване, і воно буде направлене за адресами”, – обурились депутати і громадськість змушена була відступити.
Узгоджене звернення, за винятком названого вище, практично нічим не відрізняється від попередніх варіантів.
Нагадаємо, мова йде про вимогу до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України, а саме у термін до 17 березня 2017 року:
1. Негайно звільнити з-під арешту затриманих учасників блокади торгівлі з ОРДЛО та закрити кримінальні провадження, що відкриті відносно блокувальників у зв’язку з блокуванням територій Донбасу.
2. Звільнити з посад міністра МВС А. Авакова, заступника міністра МВС В. Аброськіна, Голову СБУ В. Грицака та першого заступника Голови СБ України – керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України В. Малікова.
3. Ухвалити закони «Про тимчасово окуповані території України» та Законопрект 2066а авторства Юрія Левченка «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України».
4. Заборонити роботу російських банків в Україні.
5. Заблокувати російські платіжні системи в Україні.
6. Визнати на законодавчому рівні війною російську агресію проти України та ввести воєнний стан на окупованих та прилеглих до них територіях.
Після перерви депутати продовжили свою роботу над порядком денним.

Немає коментарів:

Дописати коментар