неділю, 12 березня 2017 р.

ХОЧЕШ В УКРАЇНУ – ВИВЧИ МОВУ: заклик відомої журналістки розбурхали мережу

gongadze-myroslava-e1478301997706
Українська мова має бути обов’язковою для засобів масової інформації, державних установ, а її знання громадянами має перевірятися на вищому рівні. Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловила журналістка Мирослава Гонгадзе.
За її словами, для відродження державної мови важливо, щоб люди, які прагнуть отримати громадянство нашої країни, складали іспит на знання української.
“Так, українська мова має бути обов’язковою для ЗМІ і державних установ. Охочі отримати громадянство мають скласти іспит на знання мови. Я не проти вживання інших мов, чим більше мов ми знаємо, тим багатшими є, але я за збереження та розвиток власної”, – написала Гонгадзе.
На її думку, якщо вжити такі заходи, позитивні зміни можуть настати років через 20-30.
“Нас поколіннями вбивали, мордували голодом, насильно русифікували, природньо нам треба відродитись. Років через 20-30 можна говорити про інші правила”, – зазначила Гонгадзе.
За дві години пост зібрав більше 1 тисячі лайків та став предметом обговорення мовної проблеми України. Зазначимо, що більшість коментаторів погоджуються з журналісткою.


Немає коментарів:

Дописати коментар