неділю, 12 березня 2017 р.

"Паростки єдності"

Світлина від Олександра Костирка.  Світлина від Олександра Костирка.   Світлина від Олександра Костирка.  Світлина від Олександра Костирка.

11 березня 2017 року в Каневі на Тарасовій Горі започатковано Всеукраїнська акція "Паростки єдності" Близько 300 зібралось з богатьох міст України.Захід провели в рамках третього паломництва Київської архиєпархії УГКЦ до Тарасової гори. Очолив прощу Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Патріарх Святослав. У Каневі Предстоятель УГКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з Владикою Йосифом Міляном, Єпископом-помічником Київським та духовенством Київської архиєпархії.
В акції також взяли участь Міністр культури України Євген Нищук, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк, а також представники органів місцевого самоврядування.
Після проведення там літургії було висаджено символічне дерево єднання з жолудів вікових дубів, які ростуть на Тарасовій Горі. Також традиційно було посаджено біблійне дерево – Смоковницю. В задумі організаторів ця акція стала початком висадки алеї дубів з Тарасової гори у скверах та парках України та світу які пов’язані з ім’ям Тараса Шевченка.
                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар