пʼятницю, 10 січня 2014 р.

Прокуратуру пікетувати? Під стрілою не стояти!

Почну з того, що позавчора, 8-го січня на черговому засіданні ради Черкаського відділення ГО "Майдан" було заплановано на сьогодні пікетування Черкаської міської прокуратури, де активісти повинні були передати до прокурора міста колективне звернення про неправомірні дії міліції. Зокрема йшлося про вимогу, аби  прокуратура припинила міліцейські безчинства. Так, 5 січня  мирним мітингувальникам завадили переглянути документальний фільм про Межигір’я Януковича «Відкритий доступ». Міліція силою розштовхувала людей, не дозволяючи встановити апаратуру. Багато мітингувальників отримали тілесні ушкодження від міліціянтів у сутичках, більшість із них — жінки.
   Початок пікетування було заплановано на 14-00. І що ж? Прокуратура по-дорослому підготувалася до зустрічі з громадськістю міста:
  











  




  На світлинах ми бачимо, що прокуратура міста зненацька, прямо сьогодні, розпочала ремонтні роботи приміщення. Ми побачили, що напередодні мітингу прокуратуру буквально забарикадували, виставивши дві спецвантажівки з люльками начебто під приводом ремонтних робіт. Всю територію прокуратури обнесено попереджувальною стрічкою. Єдине, що дивує - за час проведення заходу ми не побачили жодного робочого-ремонтувальника. Автокран та автомобільна вишка просто стояли порожні - без водіїв, без машиністів.
   Розпочавши акцію, "майданівці" звернулися до прокуратури з вимогою працювати в інтересах людей, а не покривати злочини чиновників і міліції. Головною метою візиту було подання скарги прокурору на дії працівників міліції та спецпідрозділу «Грифон» 5 січня. Міський прокурор не врахував за потрібне виходити з покоїв і спілкуватися з містянами.
  Вимоги ж  у скарзі були наступні: забезпечити реалізацію законності і відновити порушені права, провести перевірку на професійну придатність правоохоронців які забезпечували громадський порядок, винних притягнути до відповідальності.
  Учасники мітингу підписалися під скаргою, а саму скаргу було занесено до Прокурора міста Олександра Маслюка. До речі, депутата обласної ради Анатолія Бондаренка  не пустили – сказали не положено, більше трьох - ніззя! Бо троє делегатів вже пройшли...
Поспілкуватися вийшов черговий прокурор.
Око неусипне, як завжди.



Коли поверталися по закінченню акції, ми побачили оприлюднену народну думку стосовно "еліти правоохоронців".

2 коментарі:

  1. Черкаси ще дрімають, не багато прийшло людей на пікетування прокуратури, даремно прокурор злякався й навиставляв машин і міліціянтів. Люди чекають коли вже не можна буде терпіти, а так, якийсь там фільм не дозволили подивитись, ну той що? А Холодний Яр був не подалеку від Черкас-забули?

    ВідповістиВидалити
  2. а) "Черкаси ще дрімають, не багато прийшло людей..." ??? Можливо- Черкаси сплять?, а ті що прийшли, це й є всі Люди, а не сплячі мухи, що залишились на сьогодні в Черкасах?
    b) "Люди чекають коли вже не можна буде терпіти...."- нонсенс! Доки люди чекають - доки вони згодні й терпіти!!?? На жаль- класика жанру!? Ленінське визначення "революційної ситуації" ? Влада це вже давно зрозуміла й користується висновками!! "Низи хотять! - "Аж пищать"!")))?
    с) "А Холодний Яр був не подалеку від Черкас-забули?" - "..був неподалеку від Черкас.." (((( Схоже таки, що дідусь Фройд таки має рацію((( . Але сподіваюсь - "Холодний Яр не тільки був, а й залишається та й залишиться символом прагнення до Свободи!"?

    ВідповістиВидалити