суботу, 21 червня 2014 р.

При новій владі на Черкащині з'явилася Громадська рада.

Учора пізно увечорі у Черкаській області було утворено Громадську раду при Черкаській раді та ОДА.
   На установче засідання зібрався 71 представник громадських організацій області з 81, що подали документи.
   Почалося все з молитви, благословіння та настанови представників різних релігійних конфесій України - УПЦ (КП), УПЦ (МП(!!!)), УАПЦ, УГКЦ та релігійної громади "Християнська віра".
    Першою виступила Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко. На першій світлині ви бачите, що ініціативна група зі створення Громадської ради мала на меті створити її безпосередньо при Облдержадміністрації. Але після виступу Валентини Коваленко, яка наголосила, що вже тривалий час наполягала на тому, щоб рада утворювалась не лише при ОДА, а й при обласній раді, тобто, при усій обласній владі, зібрання переважною кількістю голосів проголосувало за цю пропозицію.
    Наступним узяв слово помічник-консультант Голови ОДА Юрій Піднебесний, який проінформував присутніх про ініціативи з проведення установчих зборів, зачитав порядок денний та регламент засідання. Хоча слід відзначити, що початок зібрання не "журчав тихим ручаєм" - ряд присутніх перебивали виступаючих. Не усі розуміли, куди прийшли. Як приклад, при обранні головуючого зборів декілька присутніх вимагали незрозумілого - видно вони думали, що вже обирають Голову Ради.
    Далі присутні заслухали звіт про роботу попередньої Громадської ради за час її діяльності. А це 2012-2013 р.р., роки правління бандитів та крадіїв. І дякувати Богові, що не постало питання надати оцінку тій раді. Бо як можна оцінювати тих, хто пішов на співпрацю зі злочинним режимом?..
   За тим присутніми було визначено, у якому за кількістю складі буде обратися ця Рада. Більшість проголосувала за кількість ради у складі представників 36 громадських організацій. І насамкінець відбулось таємне голосування, результати якого стали відомі вже о 22-30.
   Тож, з радістю повідомляю, що до Громадської ради при Черкаській ОДА та Обласній раді у числі 36-ти увійшла й наша ГО "Воля ХХІ". Намагатимемось і прикладемо зусиль, аби це була не просто присутність у структурі, а дієва, активна участь у роботі на користь громаді, області й країні.












  

Немає коментарів:

Дописати коментар