суботу, 6 липня 2013 р.

Цінний педагогічний кадр...

На початку тижня голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб перевів винуватця смертельної ДТП Вадима Березу з посади директора Департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Черкаської ОДА до Департаменту освіти й науки. Підставами для переведення, як зазначено в тексті розпорядження, стали заява самого Берези та лист Департаменту освіти й науки.

наш піда...гог

Нагадаємо, що смертельна ДТП за участю водія «Хюндай-Туксон» (базова вартість автомобіля починається зі 174 тисяч гривень) сталася в ніч проти 2 червня на розі Смілянської та Оборонної. Скоївши наїзд на пішохода, водій в стані алкогольного сп`яніння втік з місця ДТП. Щоб його упіймати, було застосовано операцію «Перехоплення».
Мовчання офіційних осіб Черкаської ОДА тривало 12 днів. Лише 13 червня на прес-конференції Тулуб заявив, що «закон один для всіх», тому Березу усунуто від виконання службових обов`язків.
- Як би не розвивалося розслідування, моє рішення принципове. Наразі Вадима Березу усунуто від виконання функціональних обов’язків і незабаром буде призначено нового керівника департаменту. Що ж до розслідування? Все відбувається у рамках чинного законодавства. Всі обставини ДТП уже з’ясовані і міру покарання має визначити суд», - сказав тоді губернатор.
Схоже, що в цій історії всі рішення принципові.
Сергію Борисовичу, які приховані від суспільної уваги події змусили Вас зробити людину, яка напідпитку тікає з місця ДТП, працівником освітянської галузі? Набутий досвід дасть можливість цьому «освітянину» по-новому підійти до виховання підростаючого покоління?
Слідство завершено й вже є рішення суду? Хотілося б бодай одним оком побачити його і навіть прочитати. Можливо, суд взагалі дійшов до висновку, що Вадим Олексійович ні в чому не винуватий. Тоді навіщо його звільняти з суспільно-політичного Департаменту?
А якщо винуватий, то чому в Черкаській області вихованням дітей займаються люди, котрих на гарматний постріл не можна до них допускати?
Які саме аргументи навела начальник Департаменту освіти й науки Черкаської ОДА Галина Гаврилюк в листі Департаменту освіти з проханням перевести до них Березу? Гострою нестачею досвідчених педагогів?
А можливо саме переведення в освітянську галузь і є згаданою Тулубом «мірою покарання», на яку прирекли молодого регіонала?
З якого боку не підступайся, всюди «закон для всіх один». Для вас – один. А для нас – інший. Тому директором філармонії можна призначати амбіційне дівчисько – без освіти, зате з ПР, а виховання дітей доручати Березі. Бо колись він носив губернаторські теки та відкривав перед Сергієм Борисовичем двері (нагадаємо, що цей «освітянин» колись був помічником Тулуба). Бо "разом їх багато, їх не подолати".
Невже до них не доходить по- іншому, ніж як у Врадівці?
                                                                                                                Джерело: сайт "Провінція".

Немає коментарів:

Дописати коментар