середу, 11 червня 2014 р.

Култур-мултур на Черкащині.

                       - Алло, це пральня?
                            - Фуяльня! Це - міністерство     
                              культури!


Вчора на запрошення заступника голови Черкаської ОДА з гуманітарних питань, як представник Громадського люстраційного комітету, був на засіданні мистеької ради. Розглядалось питання узгодження кандидатури на вакантну посаду начальника Управління культури Черкаської ОДА.
    Як відомо, такі речі вирішуються шляхом проведення конкурсу. Черкаською ОДА цього зроблено не було. На моє зауваження гуманітаний заступник сказав, мовляв у законодавстві не прописано обов'язковість проходження кандидатів крізь конкурсну комісію.
   Отже, на суд зібріння було представлено 3 кандидатури:
 - Олександр Бондаренко, режисер, постановник, виконавець, ведучий багатьох патріотичних заходів за останні 10 років. Навіть у часи правління Януковича та Тулуба в Черкасах, він готував патріотичні, опозиційні заходи, в найтрагічніші часи був присутній на Майдані, де також не просто відсиджувався.  Освіта - Канівське Культурно-освітнє училище.
 - Наталія Осипенко,  працівниця управління культури Черкаської ОДА у часи Януковича-Тулуба. Відповідної освіти не має. Має лише педагогічну освіту.
 - Олексій Власов, киянин, бізнесмен, виконавчий директор міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова", продюсер багатьох проектів, пов'язаних з мистецтвом та культурою. Освіта вища. Має рекомендації від Смілянської народної ради, редакції Київського бюро радіо "Свобода", від засновників конкурсу "Коронація слова", фонду "Мистецька скарбниця", від національної спілки кінематографістів, Національної спілки письменників України, Черкаської організації НСПУ, фонду "Тодось Осьмачка", письменниці, нардепа Марії Матіос.
   І ось про що я хочу сказати. На зібранні багато говорили про необхідність докорінних змін у державі, про реформи, про кадрові питання, які необхідно вирішувати з новим підходом, про те, що новими очільниками департаментів та відомств повинні бути нові представники нової думки, патріоти, а не звичайні функціонери-держслужбовці. Усі одноголосно підтримували такі месіджі, додавали свої полум'яні слова стосовно побудови нової України - некорумпованої, без кумівства та діячів-підлабузників та решти бюрократів.
   Нарешті відбулось таємне голосування. Членам мистецької ради було роздано 20 бюлетнів. Голосування й підрахунок відбулися за участі члена самооборони та моєї, як члена люстраційного комітету. Підрахували. І перемогу, я сподіваюсь, ви здогадаєтесь, хто здобув. Правильно! Наталія Осипенко.
    Тож, привітаймо себе! Не дарма відбулась Революція Гідности. Не задарма полягла у цій революції Небесна сотня. Ми вже докорінно змінюємо систему влади у державі, зокрема, на Черкащині - землі Богдана і Тараса, серці України.

4 коментарі:

  1. Ситуация требует идти в лобовую!Эту "профнепригодную кандидатуру" уже однажды (в феврале 2014 г.)сбросили с кресла директора методического кабинета при обл. управлении культури, куда она так же, без соответствующего образования, бессовестно уселась.К сожалени. видно неймется некоторым чиновникам от обл. культури назначать удобных и до неприличия бездарных........Убого.......

    ВідповістиВидалити
  2. Репутация Осипенко в обл. культуре уже давно подмочена неполрядочными поступками с коллегами по работе и маниакальним желанием сесть в любое мало-мальски руководящее кресло! Однажды дирктора музыкальних школ области сместили ее с кресла директора методического кабинета-как видим выводов не сделано....Убогое...

    ВідповістиВидалити
  3. Тетяна Швидка

    Добрий день! Ми з колегами не можемо заспокоїтися після рішення мистецької ради, щодо призначення Осипенко нач. управління культури. Справа в тому, що лише три роки тому вона працювала в краєзнавчому музеї, поряд з нами. У відділі фондів, робота якої була більше схожа на комірника. Треба підняти громадськість і не допустити її до цієї посади. Бо це буде просто крах. І не основне те що вона працювала при Тулуту, це ніщо. Бо їй що Тулуб, що Ленін, що Порошенко. Вона не ідейна взагалі. Вона просто тупа. Закінчила ЧНУ, типу історик, але не викладала і в музеї займалася роботою не науковою, а записувала з карточки текст, ставила номер і відносила до підвалу у фонди. Всі наукові працівники водять екскурсії, вона ж її вивчити не могла і не водила, навіть малих дітей. Зате вона відносила директорці плітки і та до неї ставилася прихильно. А ще їй довіряли закупку продуктів і нарізку на фуршети. Ні наукової роботи, ані якоїсь професійної в неї не було. Та й знань в неї як історика нема ніяких. Тому про її фахову освіту взагалі не йдеться. Потім подруга переманила її в управу, де вона проробила аж три роки. Спочатку сиділа в кабінеті метр на метр і була старшим куди пошлють, потім трохи кудись піднялася. Може тупнути ніжкою, сказати. я тут головна. І все. Коли її поставили ще при Джурі якоюсь завідувачкою, то вона таке там вчудила, зранку почала всіх строїти, що люди пішли й сказали, щоб її прибрали. То й посаду ліквідували.

    ВідповістиВидалити
  4. Я теж працювала з Наталією Осипенко в музеї. У неї диплом історика, закінчила наш Черкаський університет ім. Б.Хмельницького, тобто має профільну освіту. Фондовий працівник - це не "комірник",а хранитель унікальних експонатів. З Осипенко було легко пррацювати, бо вона енергійна, дуже відповідальна, скрупульозна в роботі, має непогані організаторські здібності.

    ВідповістиВидалити