понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Покрова в Черкасах.

У Черкасах існує два Храми Покрови Пресвятої Богородиці - УГКЦ та УАПЦ. У обох сьогодні відбулось храмове свято. До храму УГКЦ я не заміг потрапити, хоча мав запрошення від настоятеля о. Юліана Шеремети та мав бажання торкнутися мощей св. Петра, які у ці дні перебувають у Черкасах. Але, позаяк є вірним УАПЦ, то з ранку відбув святкову службу у Храмі Покрови УАПЦ. У Храмі був присутній Єпископ Черкаський і Кіровоградський (до речі, мені  дивно, чому досі  - Кіровоградський?) Іларіон.









Настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Назарій Кучерявий.










А увечері, о 18-00 у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка відбувся святковий концерт, присвячений святу Покрови та 70-річчю утворення Української Повстанської Армії.
    Концерт відбувся за сприяння Благодійного фонду "За майбутнє Черкащини", ГО "Воля ХХІ", директора театру, заслуженого діяча культури України Володимира Осіпова та виконувача обв'язків художнього керівника театру Сергія Проскурні.
  Вважаю за необхідне також відзначити таких учасників заходу: камерний вокальний ансамбль "Канон", гурт "Ефект метелика", яким керує засл. арт. України Сергшій Бобров та, що найголовніше - співочу родину Юрка Прокопчука у складі власне  його, його дружини Наталки Мамалиги та їхньої коханої доньки Богдани.
      Дуже цікаво взяла участь у концерті Станиця Черкаського Пласту. А показовий  виступ Черкаської  школи бойового гопаку не залишив байдужим нікого в залі.
 Нижче - фото з заходу.
































Немає коментарів:

Дописати коментар