понеділок, 23 травня 2011 р.

Прес-конференція представників Опозиційної ради Черкащини від 23 травня.

23 травня відбулась чергова щопонеділкова прес-конференція Опозиційної ради Черкащини для ЗМІ. Проводилась вона за підсумками широкомасштабної акції в Каневі 22 травня, присвяченої 150-й річниці перепоховання Т.Г.Шевченка. В прес-конференції взяли участь координатор Ради Л.Даценко, голова Черкаської міської організації ВО "Свобода" М.Вакуленко, представник від "Батьківщини" А.Бондаренко та депутат Черкаської міськради, журналіст В.Мамалига.
Л.Даценко, виступаючи першим, зазначив, що запланована на 22 травня, акція у Каневі, яка носила назву "Поховайте та вставайте, кайдани порвіте!", відбулась у повному обсязі: від Успенського собору, де 150 років тому було відспівано Поета, було розгорнуто гігантський прапор України і пройшла піша хода останнім шляхом Кобзаря до місця його вічного спочинку. По дорозі до колони представників опозиції Черкащини залучалися патріоти з усіх куточків країни та з зарубіжжя. Також до музею Т.Шевченка було передано пам"ятне видання поезій Шевченка, видане до цієї ювілейної дати. Під час виступів представників окупаційної влади та московських священників, привезених донецькою владою до нашої святині, з лав опозиції, до якої долучилась маса простих людей, чулися потужні вигуки "Ганьба!", "Геть московського попа!". Неозброєним оком було видно, як влада хвилюється, видно було її побоювання перед громадою. Вже ясно нашому люду, що владі розколоти опозицію не вдасться.
М.Вакуленко у своєму виступі підкреслив, що всупереч усім провокативним намаганням, ВО "Свобода" діє спільно з Об"єднаною опозицією.
А.Бондаренко розповів, як його вразив такий факт, як підтримка дій опозиції зі сторони багатьох гостей з-за меж України: підходили і висловлювали підтримку діям опозиції гості з США, Німеччини, Польщі, інших держав світу.
Також було озвучено те, що мітинг опозиції проходив біля підніжжя Чернечої гори, а не наверху, як це робила влада і що було великим гріхом - хорові співи на могилі.
Друге питання, яке висвітлювалось на прес-конференції, це - ситуація з закриттям телеканалу "Антенна+" та підготовка до Українського народного майдану "За соціальні права черкащан! Геть антинародну антиукраїнську владу!", який заплановано на 24 травня на 17-00 годину. По стану, в якому перебуває зараз ТБ канал "Антена" В.Мамалига доповів, що дії компанії "Воля-кабель" суперечать усім законодавчим засадам держави, що на інтернет сайті "Антена" викладено усі нормативні та інші офіційні документи, які підтверджують правоту антенівців і ознаки порушень їхніх прав зі сторони "Воля-кабелю". Крім того, на останньому сесійному дні ВРУ віце-спікером М.Томенком та П.Мовчаном були зачитані депутатьскі звернення та запити стосовно ситуації, яка виникла в Черкасах із незалежним ЗМІ. А на найближчу середу заплановано засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення, де буде розглянуто це питання.
Що ж до проведення мітингу опозиції, то влада поза графіком проведення відповідних робіт, без готових відповідних документів (кошторису, тощо) терміново приступила до ремонтно-реконструкційних робіт на Соборній площі, що є спробою зірвати проведення мітингу. Крім того, до відповідальних за проведення акції Л.Даценка та В.Мамалиги вже телефонували незрозумілі "працівники суду" і запрошували на судові слухання з питання поданої заявки на проведення заходу, але відбулось це у п"ятницю о 16-57, тобто вже по закінченню робочого дня, який у п"ятницю, як відомо, закінчується о 16-00 - 16-15.
І як результат дій опозиції, Український народний майдан у Черкасах все ж відбудеться, як і заплановано, 24 травня о 17-00. А з приводу встановлення на Соборній площі двох водограїв, то Л.Даценко запропонував назвати їх "Два пісяючі Сергійка", маючи наувазі Сергія Борисовича та Сергія Олеговича.
На цьому прес-конференцію було закінчено.
P.S. Хочеться відзначити, що на цю прес-конференцію прийшли представники багатьох місцевих ЗМІ, у тому числі - комунальних ("Рось", "Нова доба", "Черкаський край", ін.) Інша справа, як висвітлять...

Немає коментарів:

Дописати коментар