вівторок, 28 квітня 2015 р.

Рецепт Великого Пуріца

Наприкінці минулого тижня полк українських сатириків поповнився багатообіцяючим Антоном. Народний депутат від 200-го округу Яценко дебютував у жанрі політичної сатири. На персональній сторінці на ФБ Антон Володимирович оприлюднив антиалкогольне послання до екс-нардепа Леоніда Даценка.

    Коротко про суть історії:
   У керованій Даценко газеті «Дзвін» з'явився матеріал, який звертає увагу на дари Яценко для виборців 200-го округу. Зіставивши річний дохід нардепа (175 тисяч 874,24 грн.) із сукупним обсягом благодіянь для виборців, газета запитує: «...За рахунок яких коштів «бідний» депутат роздавав «подарунки» виборцям, усіяв округ зупинками, пускав псевдогаз в селі Ладижинка та здійснював інші банальні речі, які можна кваліфікувати як підкуп виборців».
Відповідь Яценко на цю публікацію «маловідомого сайту» (на думку Яценко) – за межею пристойності. Цитата: «... Подейкують також, що у пана Даценко непрості стосунки з «зеленим змієм». На жаль, алкогольна залежність серед творчої богеми – не рідкість. Кидати пити йому потрібно однозначно. І я б щиро порадив колишньому колезі зосередити свою енергію не на злості і заздрості, а на подолання алкоголізму, оскільки це – хвороба. Причому, досить серйозна.

   Хочу сказати Леоніду Даценку, що життя виборами не закінчується! Треба взяти себе в руки. І щоб наступного разу виграти вибори, потрібно працювати. А поки що - не заважати працювати іншим. Чим Вам діти не догодили? Ну, грають малюки на дитячих майданчиках, Вам  вони заважають? Впевнений, що у Леоніда Миколайовича, як у справжнього поета, добра і чиста душа. І всі ці злі, брудні речі говорить не Даценко, а алкоголь, який він надмірно споживає. Пора зав'язувати!».
    Мабуть, всі помітили, що, пов'язавши поета зеленим змієм, Антон Володимирович ні словом не обмовився по суті заданих йому «маловідомим сайтом» питань.
   А відповідь на них більш ніж цікава. Всім цим штучкам з газопроводами, асфальтуванням доріг та інше спритний Антон Володимирович навчився у екс-нардепа Богдана Г.
    У свій час Г. займався на Черкащині рівно тим же. Отримує районна лікарня нове медичне обладнання. Спритний Богдан тут як тут – стрічку розрізає, урочисту промову виголошує. Створює видимість того, що якщо б не його титанічні зусилля – оперували б у цій лікарні за лекалами воєнлікаря Пирогова...
    Секрет в тому, що ...ніякого відношення до доставки даного обладнання Богдан Г. не мав. Просто був в курсі того, скільки і куди буде доставлено медобладнання в рамках річної програми МОЗ.  Дане устаткування і привезли б до лікарні без Богдана Г. Але в такому разі нардеп не отримав би від цього ніяких електоральних вигод. А так примудрявся пов'язувати з собою будь відремонтований квадратний метр траси.
   Девіз Богдана Г. звучав приблизно так: «Хто володіє ексклюзивною інформацією з міністерств, парламентських комітетів тощо, той за безкоштовно перетворюється у Великого Пуріца в Золотоноші або Каневі».
    Де Богдан Г. виписав рецепт Великого Пуріца» Антону Володимировичу Яценкові – про це не знає ніхто. Тільки от з цієї чарівної бумаженції дебютант-сатирик коником-горбокоником скаче по своєму округу, і, при скромному річному доході в 175 тисяч гривень (14 тисяч 583 гривні у місяць; це сльози якісь), акі Христос 5 хлібами, рік за роком пригощає жителів Монастирищенського, Уманського та Христинівського районів.
    В принципі, нічого не заважало Даценкові застосувати рецепт Великого Пуріца на 197 окрузі. Не виключено, що і сьогодні був би в шоколаді. Криміналу немає. Так, легкий мухлеж і майже непомітна підміна понять.
    Але для того, щоб поети писати пронизливі вірші, життя піддає  жорстоким випробуванням. Між тим пройдисвіти, створивши налагоджену мережу отримання потрібної інформації, примудряються прекрасно відчувати себе при будь-якому режимі.
   А ось сатиричний антиалкогольний дебют Антона Володимировича оцінимо коротко: босяк залишається босий, навіть коли будує із себе багатого Корейка...
                                                 Джерело: сайт "Провінція".

Немає коментарів:

Дописати коментар