суботу, 26 грудня 2015 р.

На Звенигородщині відзначили річницю народження В’ячеслава Чорновола

Іллюстрація до новини "У садибі-музеї с.Вільховець вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола"
У садибі-музеї с.Вільховець вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола
Фото: http://ck-oda.gov.ua
Сьогодні громадськість Звенигородського району завітала до садиби-музею у с. Вільховець, щоб вшанувати світлу пам’ять великого українця В’ячеслава Чорновола, котрий назавжди увійшов у національну історію як відомий політик, державний діяч, публіцист і журналіст.
– В’ячеслав Чорновіл – непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї відродження української державності та служінню українському народові, – відзначив голова райдержадміністрації Василь Довбуш. – Сьогодні йому б виповнилось 78 років. Шкода про таких людей говорити в минулому часі. Але пам’ять про нього спонукає до творення нових справ і досягнення нових перемог.
"У ці дні до садиби-музею приходить чимало відвідувачів, – повідомив завідувач музейного закладу Василь Стрижиус. – Люди несуть квіти до пам’ятника В. Чорноволові, на могили його батьків, вклоняються пам’яті славного сина свого народу. Напередодні ми зустрічали гостей із Закарпатської області, які привезли звідти саджанці смерічок, що були урочисто висаджені на території музею. Нещодавно тут побували сестра В. Чорновола Валентина, його син Тарас, делегація зі столиці. Вони привезли низку експонатів. А сьогодні чекаємо гостей із Тального, Катеринополя та Києва".
Відвідувачі музею-садиби поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника В’ячеславу Чорноволу.
Повідомляє відділ з питань регіональної та інформаційної політики, суспільно-політичних питань та зв’язків із засобами масової інформації апарату Звенигородської райдержадміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар