неділю, 6 березня 2011 р.

Тиск на ЗМІ в Черкасах

Тиск на засоби масової інфомації останнім часом відчувається повсюди в Україні. Не оминуло це лихо і Черкаси. Причому, джерелом цього тиску якусь одну структуру назвати не можна. Якщо тиск та спроба залякування власників інтернет-сайту „Воля” йшли від СБУ та МВС, то джерело полювання на медіагрупу „Антена” знаходиться в Черкаській мерії.
Ще у 2000 році «Антену» намагався переслідувати режим Леоніда Кучми. На ті часи «Антена» була ледь не єдиною з українських газет, яка відверто позиціонувалася на боці опозиції. В часи помаранчевої революції лише «Антена» дозволяла собі не вихваляти «любих друзів», в той час як переважна більшість сьогоднішніх чиновників оббивали черевики у пошуках помаранчевих шарфиків та родоводів від Мазепи, а теперішній обласний прокурор брав пояснення у противників помаранчевого майдану. За прем’єрства Тимошенко журналісти «Антени» витримали шалений адміністративний тиск, вал запитів нардепів, замах на життя (http://antenna.com.ua/news/14411.html
) та пильну оперативну увагу.
На останніх виборах до місцевих органів влади Володимир Мамалига, директор телекомпанії „Антенна +” ішов кандидатом у міські голови, а засновник медіагрупи „Антена” Валерій Воротнік – кандидатом у депутати Черкаської міської ради. В результаті проведених виборів обидва стали депутатами міської ради.
Події останніх днів відбувалися наступним чином: Пленарне засідання сесії Черкаської міської ради, що відбулося 10 лютого, мало розглядати виключно земельні питання. Про те, які злочинні рішення готувала правляча сила, висвітлювалось „Антеною” і на каналі ТБ, і в газеті „Антена”, і на сайті (http://www.antenna.com.ua/antenna/15502.html). Але, замість вирішення земельних питань, представники Партії регіонів, керуючої та правлячої у Черкасах разом із «вільними демократами» Бродського сили, зініціювали виселення з орендованого приміщення редакцію газети „Антена” та телестудію „Антена +”. Очевидно, питання життєдіяльності «Антени» депутатів з провладної більшості цікавило набагато більше, ніж питання збереження «Соснівки». Бо не схотіли підтримати у своїй більшості «вільні демократи» з регіоналами депутатського запиту депутатів Воротника та Мамалиги до голови ОДА Тулуба та голови облради Черняка щодо визначення статусу заповідної «Соснівки».
Мотивували такі свої кроки досить дивними аргументами, мовляв, міський бюджет міг би мати набагато більший зиск, віддавши це приміщення комерційним структурам. Тож усі розмови навколо цього приміщення — це просто намагання закрити «Антену». Два роки тому Мамалигу й Воротніка намагалися вбити, а тепер за допомогою провладних депутатів зводять з ними свої особисті рахунки.
        Тим часом до «Антени» доставили листа про припинення договору між ТОВ "Телерадіокомпанія «Антена-Плюс» та ЗАТ «Комерційною компанією «TGS», правонаступником якого є ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи», що призведе до припинення трансляції телепрограм у кабельних мережах м. Черкаси програм ТОВ «Телерадіокомпанія «Антена-Плюс» вже з 1 березня 2011 року.
       Тож, зустрічайте нову черкаську демократію на марші.

Немає коментарів:

Дописати коментар