суботу, 9 квітня 2011 р.

І ПОВІЄ ОГОНЬ НОВИЙ З ХОЛОДНОГО ЯРУ!

  7 квітня в Черкасах відбулась широкомасштабна акція протесту  Черкаської об"єднаної опозиції, куди увійшла і ГО "Воля ХХІ". Зранку представники об"єднаних політичних сил та громадських організацій відвідали славетний Холодний Яр, і біля Гайдамацького ставу, де дві  з половиною сотні літ тому гайдамаки святили ножі, посвятили символічний холодноярський вогонь та зброю. Було проголошено, що цей священний вогонь буде символом сучасної боротьби українців за свої громадянські права, за права дітей та стариків, усіх верств населення, які нинішньою владою нагло порушені.
   По закінченню такого дійства колона рушила до пам"ятника Героям-холодноярцям, де вклонилась їх пам"яті та поклала калину до підніжжя. Там же було дано обіцянку не припиняти боротьби до повалення нинішнього режиму донецьких зайд.
О 14-00 на Соборній площі міста Черкаси було розпочато мітинг протесту. В мітингу взяли участь біля 1 000 чоловік. У промовах виступаючих як зі сторони ініціаторів, так і від громади чулася  солідарність у невдоволенні нинішньою владою. І ті, хто проводив мітинг, і ті, хто взяв у ньому часть закликали: "Геть уряд азарових-табачників! Геть губернатора Тулуба" Наприкінці мітингу було зачитано резолюцію, яку одноголосно підтримали черкасці.
   Мітинг закінчився за 1 годину 40 хвилин, але учасники ще довго не розходилися і проводили гаряче обговорення.


   


1 коментар:

  1. Дух розвіє бунтівний
    З Холодного Яру
    Із Донбасу, що повзе,
    Голубих ту хмару!
    Дух свободи цей, я знаю,
    Долетить на схід, до краю
    Україну обєднає!!
    Хай, Господь, допомагає!!! http://kobzar0903.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити