вівторок, 19 квітня 2011 р.

Щопонеділкова прес-конференція

 
 18.04.2011
  Сьогоднішня, чергова прес-конференція для ЗМІ, які щопонеділка проводить об"єднана опозиційна рада Черкащини,  була присвячена темі порушень чинною владою законодавства України в політиці обчислення комунальних тарифів та проведення позачергової сесії Черкаської міськради з порушеннями закону.
  На початку заходу голова опозиційної адміністрації Черкащини Л.Даценко проінформував, що останніми днями було проведено перемовини з лідерами політсил, які не долучилися до об"єднаної опозиції Черкащини. Лідер ВО "Свобода" О.Тягнибок заявив, що політрадою партії було розглянуто це питання й прийнято рішення увійти Черкаській обласній організації ВО "Свобода" до опозиційної ради. Лідери ж НС "Наша Україна" В.Наливайченко та В.Огризко наголосили, що "обома руками за" вхід до такої структури, але, позаяк є проблеми в керівництві самої Черкаської обласної організації "Нашої України", то до вирішення питання лідерства вхід до опозиційної ради пригальмовується. Також Черкаська організація Всеукраїнського об"єднання ветеранів звернулась письмово  до лідера "Фронту змін" А.Яценюка з пропозицією розглянути питання входу черкаського осередку "Фронту змін" до об"єднаної опозиції.
На прес-конференції мали слово депутат міськради В.Мамалига, голова ради Асоціації органів самоуправління В.Миколенко. Виступаючі чітко й аргументовано  пояснили, як порушуються права громадян в тарифній політиці, що опозиційна рада робить і планує в подальшому здійснювати, щоб вибороти справедливе відношення до українців при нарахуванні вартості тарифів. В.Мамалига пояснив, що остання, позачергова сесія міськради була проведена з порушеннями і підкреслив, що стосовно рішеннь, прийнятих сесією будуть подані позови до прокуратури.Також були надані відповіді виступаючими на запитання представників ЗМІ.
   Наприкінці прес-конференції голова ГО "Воля ХХІ" Н.Обідзінський зачитав заяву, в якій йшлось про те, що, йдучи на зустріч побажанням прем"єр-міністра України М.Азарова "не скігліті й браті да рук лапаті", об"єднана опозиція запрошує усіх черкасців, які не мають земельних ділянок, 19 квітня об 11-00 прийти на Соборну площу, де розпочнеться посадка картоплі та інших городніх культур на вільних земельних ділянках (недоглянуті газони біля ОДА).
                                                                                                                      Назар Обідзінський

Немає коментарів:

Дописати коментар