понеділок, 12 вересня 2011 р.

Об"єднана опозиція Черкащини в новому політичному сезоні. Чергова прес-конференція.

У черговій прес-конференції, яка відбулась 12 вересня, взяли участь координатор Опозиційної ради Черкащини Леонід Даценко, голова ЧОО НРУ Юрій Громовський та голова ЧОО "Фронту змін" Наталія Старікова.


Учасники заходу розповіли, що на початку нового політичного сезону, а саме 8 вересня, було проведено засідання опозиційної ради, де її представники визначились з якісним складом керівницта цієї структури. І одностайно вирішили залишити його у попередньому складі. Також було узгоджено формат роботи: проведення засідань щоп"ятниці, постійних прес-конференцій - щопонеділка.
Найближчою масштабною акцією Черкаської опозиції буде участь у загальноукраїнських заходах на підтримку екс-прем"єра Ю.Тимошенко. Щодо акцій місцевих, то говорити про них передчасно, адже нинішня місцева влада намагається будь-який захід опозиціонерів заборонити через суд. Тому про проведення таких ми будемо говорити напередодні їх проведення.
Також, ми намагатимемось якимось чином вплинути на владу стосовно надання нам місця у комунальних ЗМІ для оприлюднення свого ставлення до тих чи інших подій.
Ну, і, звісно, нами поступово розробляються схеми на участь у майбутніх виборах. Адже для успіху на кожному окрузі повинен бути єдиний кандидат від опозиції. Хоча, як відзначили і Л.Даценко, і Ю.Громовський, і Н.Старікова, влада ще досі не визначилась з формулою виборчого закону.
Також, у зв"язку з тим, що до Ради увійшла Черкаська обласна організація "Фронту змін", було прийняте рішення заявити про це на найближчій сесії Черкаської обласної ради. Як відомо, до складу облради входить 5 депутатів від "Фроту змін" та 21 депутат від ВО "Батьківщини", тож депутати облради - члени Об"єднаної опозиції готові на сесії оголосити, що вони відтепер будуть її представляти на рівні Черкаської обласної ради.
Учасники прес-конференції підкреслили, що, не дивлячись на те, що влада має за головну мету - розсварити опозицію між собою, черкаські опозиціонери добре розуміють, що вони є представниками різних політичних ідеологій, але існує спільний ворог і для протистояння йому об"єднання необхідне.
На прес-конференцію також було запрошено голову профсоюзної організації об"єднання "Черкасиелектротранс" Н. Тарасенко, яка проінформувала представників черкаських ЗМІ з тим критичним станом, у якому знаходитья це підприємство.

Н.Тарасенко повідомила, що новопризначений керівник тролейбусного парку В. Дядченко під "дахом" міського голови робить все, щоб підприємство "наказало довго жити": порушує трудове законодавство, безпідставно звільняє робітників, або домагається, аби "неугодні" писали заяви про звільнення, зменшує кількість тролейбусів, які виходять на лінію, замість того, щоб ремонтувати зламані машини, зібрався їх порізати на брухт. А задекларовані наміри придбати нові тролейбуси, не є реальними, бо вартість однієї одиниці складає 2 млн. грн., яких немає,
тоді як найдорожчий ремонт одного тролейбуса обходитья у 100-200 тис. грн. "Я вже три місяці не отримую зарплату, а в мене двоє дітей яких треба годувати, - продовжує Наталія Тарасенко. – І таких багато. Звільняються й кондуктори, і водії, і електрики, навіть майстер по охороні праці написав заяву. На нас тиснуть, погрожують. Якщо тролейбуси в Черкасах їздитимуть до Нового року, то це буде справжнє диво. Минулої п'ятниці в нас були збори профспілкового комітету, вирішили, як нас не почує влада, то будемо виходити на вулиці з акціями протесту".


Наприкінці прес-конференції її учасники відповіли на інші запитання журналістів.

Фото: Т.Воронцова.

Немає коментарів:

Дописати коментар