понеділок, 23 вересня 2013 р.

Чи забезпечить міліція чесні вибори?





 На минулому тижні я викладав на блозі огляд матеріалів від місцевих ЗМІ про проведення Черкаським майданчиком громадського руху ЧЕСНО круглого столу в Черкасах, присвяченому прийдешнім довиборам до Верховної ради по "проблемним" округам №194 та 197. До речі, це була лише частина публікацій. Також сюжет з круглого столу був показаний і в місцевих теленовинах на двох каналах - ОДТРК "Рось" та телеканалом "Вікка".
  Як повідомлялося, взяти участь у засіданні круглого столу в числі гостей були запрошені представники обласного УМВС, аби присутні могли заслухати, як правоохоронні органи беруться забезпечити законність, правопорядок та чесність під час виборів, які призначені на 15 грудня.
На захід представники УМВС не з'явилися, про що було повідомлено під час його проведення.
  Чи не найоперативніш про "часниківський" захід відреагував черкаський сайт "Прочерк", де в декількох дописах було висвітлено роботу круглого столу. Перший матеріал на цьому сайті було викладено о 14-00, через годину по закінченню засідання. 

"Беркут" незаконно вилучає протоколи з ОВК №197 у Каневі.

І ось що цікаво! О 14-15 раптом задзвонив мій мобільник. Привітався зі мною й представився - Володимир Іващенко. Я не запам'ятав, яку він займає посаду нині, але знаю, що донедавна він був начальником управління громадської безпеки УМВС у Черкаській області (можливо, ним є і подосі). І повідомив, мовляв, ви нас запрошували на свій круглий стіл. Я відповів, що запрошували на 11-00. На що п. Володимир пояснив, що саме у цей час в обласному УМВС зазвичай відбувається селекторна нарада яку проводить очільник МВС В.Захарченко. І запропонував  надалі запрошувати їх на заходи, які проводитиме ЧЕСНО в Черкасах, у яких вони з задоволенням  візьмуть участь. Я подякував і попрощався. Не став говорити йому, що лист-запрошення було навіть не надіслано, а занесено мною власноруч (та власноніж))) до УМВС за декілька днів до заходу. В листі було вказано номери телефонів, по яких можна було оперативно зв'язатися і повідомити про реакцію на запрошення.
     Звісно, ніхто в міліцейському управлінні області не сподівався, що захід буде проведено на гідному рівні і отримає такий розголос. Тому ніхто й не збирався туди прийти. Тож і не прийшли...
   Аж ось така реакція в ЗМІ! Спіймали облизня очільники правоохоронних органів Черкащини і змалювалися красивою міною при відповідній грі...
   Як гадаєте, надалі на запрошення як відреагують?

Немає коментарів:

Дописати коментар