четвер, 19 червня 2014 р.

Черкаські митці не хочуть "мултур".


Учора, 18-го червня, о 17-00 в одній з конференц-залів Черкаської ОДА депутат Черкаської обласної ради, "вічна опозиціонерка"  Любов Майборода зібрала місцевих діячів мистецтва та  культури,  громадських діячів, небайдужих до подій, описаних мною тиждень тому.
    На зібрання для обговорення проблеми з призначенням очільника управління культури на Черкащині прийшли директори  музичних шкіл міста, музичного училища, міського будинку культури,  художні керівники філармонії, Черкаського народного хору, драматичного театру, представники митецьких спілок тощо. Я з колегами представляв Громадський люстраційний комітет.

   Усі без виключення наголошували, що ту подію, що відбулась минулого тижня важко якось назвати: це був не конкурс, не обговорення кандидатури, ні щось інше. Законодавство нашої країни не визначило такі процедури  якимось терміном. Кожен з виступаючих висказав своє обурення перспективою затвердження владою такої "переможиці" того квазіконкурсу. Загалом, за майже 2 години обговорення, учасники зібрання прийшли висновку: за 2-3 дні зустрітися з Головою Черкаської ОДА, де висказати свою думку з приводу призначень кандидатур на вакантні посади в ОДА, озвучити вимогу діяти в цій справі згідно закону - через конкурси, озвучити критерії, за якими віддавати перевагу конкурсним комісіям у оцінюванні концепцій кандидатів на посаду та дати змогу  бажаючим взяти участь у конкурсі. А на зауваження гуманітарного заступника голови ОДА, мовляв часу немає і все це треба робити якнайшвидше, відповісти словами міністра культури Євгена Нищука, сказаними з цього приводу художньому керівникові драматичного театру Сергію Проскурні: "А куди ви спішите?"
  Світлини: Анастасія Моргун, інтернет-видання "Про все".


 











                           

Немає коментарів:

Дописати коментар