понеділок, 2 червня 2014 р.

Володимир Мамалига: "Куля від чеченського лобу не відскакує"

   Інтерв'ю Володимира Мамалиги, яке він дав "Газеті по-українськи".

Прихильники президента Чечні Рамзана Кадирова воюють на боці сепаратистів у Донбасі. Свого часу черкасець Володимир Мамалига побував у Чечні під час першої і другої чеченських війн наприкінці минулого століття.
Володимире Володимировичу, наскільки масовим буде приїзд чеченців в гарячі точки України?
Про масовість тут не йдеться. Треба розуміти, що в Україну їдуть не ідейні бійці за волю Ічкерії, а звичайні заробітчани-найманці. Більш-менш заможні представники цього народу зараз успішно працюють і навчаються у Москві, Пітері й інших містах Росії. Приїхати в Україну воювати за 2-3 тисячі доларів, а взамін отримати кулю в лоб вони не хочуть. Масового паломництва чеченців на Донбас не буде. Більшість представників цього народу можливістю пограбувати магазини до України не затягнеш.
Але ж є доведені факти, що серед убитих у Донецькому аеропорту сепаратистів були цілком заможні міліціонери Рамзана Кадирова.
Чеченська міліція нічим не відрізняється від донецької міліції. Зрадників вистачає у будь-якого народу. У першу чеченську війну разом із російськими військами штурмувати Грозний лізли й чеченські міліціонери. На боці зрадників воював польовий командир Руслан Лабазанов. Зараз виступи сепаратистів на Донбасі підтримує донецька міліція. Я не бачу тут нічого нового.
З появою кадировців чи з'являться в Україні відрубані голови й інші жахи, які були властиві під час чеченських війн з Росією?
Виродки роду людського трапляються всюди. Росіяни не менше від чеченців рубали голови своїм ворогам. Просто російське телебачення цього не показувало. Люди з розладами психіки є на будь-якій війні.
Якщо до Чечні масово повезуть контейнери з убитими чи спричинить це прояви кровної помсти? Чи приїздитимуть сюди родичі вбитих кадировців у пошуках ворогів?
Треба пам'ятати, що кровна помста напряму заборонена Кораном. Ніякої кровної помсти у нашому випадку не буде. На війні про кровну помсту взагалі не йдеться. Вона можлива лише як прояв якихось міжродових стосунків. Не треба демонізувати представників цього народу. Пам'ятаймо, що куля від лобу кадировця не відскакує. Чим більше буде вбитих найманців, тим менше буде бажаючих приїхати до України воювати.
Чому чеченці відплатили Україні такою чорною невдячністю. Адже українці воювали за свободу Чечні?
Серед тих, хто зараз їде воювати до України немає прихильників незалежності Ічкерії чи прихильників емірату Кавказ (самопроголошеної держави на північному Кавказі). Коли показують вахабіта з цигаркою в зубах, то мені стає смішно. Це ніякі не вахабіти, а звичайні безідейні виродки. Я спілкуюся зі справжніми борцями за волю Ічкерії. Вони закликають безжально вбивати кадировських найманців.

Немає коментарів:

Дописати коментар