вівторок, 23 серпня 2011 р.

Наруга над патріотизмом

19-го серпня, у 20-ту річницю горезвісного ГКЧП у Черкасах, на площі біля будівлі міськради, яку міський голова Черкас любовно називає мерією, з ранку до вечора стояв червоний серпасто-молоткастий намет. Вірні послідовники єдиного правильного вчення Лєніна-Сталіна (тому що воно вірне) у письмовій та усній формі висловлювали своє обурення з приводу розпаду есесесерівської імперії, звідки можна робити висновок, що дуже жалкували з приводу появи незалежної держави Україна.
фото: http://procherk.info/
Звертаю вашу увагу, що ця не досить патріотична акція не зовсім прихильників української незалежності не була ні заборонена владою та не отримала жодних зауважень з боку тієї ж, як вона сама себе декларує, патріотичної влади.
А ось маленькій громадській організації "Воля ХХІ", яка щорічно у таке державне (!) свято, як День Прапора України, встановлює на Театральній площі Черкас намет і за свій досить скромний кошт розповсюджує синьо-жовті стрічки, а молодим мешканцям та гостям міста у цей день влаштовує такий собі міні-боді-арт, наносячи національні кольори на окремі ділянки тіла, нині влада через суд заборонила проводити такий захід. Позов до суду подала Черкаська міська рада. Мотивувалося в основному тим, що якщо ГО "Воля ХХІ" поставить намет і роздаватиме жовто-сині стрічки перехожим, то це завадить гостям міста і черкасцям милуватися архітектурою міста....


Доречі, минулорічні фото яскраво ілюструють, як "Воля ХХІ" своїми діями на День Прапора України перешкоджала людям милуватися архітектурними перлинами міста:






Архітектурне чудо - Черкаський драматичний театр:










Нижче - Дії з "перешкоджання" ( фото: Назар Обідзінський) :
***













Приходжу до висновку: На переконання "батьків міста" (чужого для них самих) намет патріотичної ГО "Воля ХХІ" встановлювати не можна, на відміну від червоної "палатки" послідовників людожерів лєніних-троцьких-сталіних.
Пане міський голово Черкас Одарич! Ви стояли біля витоків Руху? Ну-ну...
***
Щойно повернувся з центру міста, де взяв участь у вшануванні Прапора. І що ж я там побачив? Знову ж на площі перед Черкаською міськрадою зборище прибічників СССР та червоного прапора.(фото http://mamalyga-v.livejournal.com/1734.html)

Знову біснуються. Ніхто їм не заборонив їхнього заходу, ніякого дискомфорту вони там не відчувають. Одним словом, на повний голос "Слава СССР!" А от "Слава Україні!" - зась!
І це ще не все. Прийшовши додому, зазирнув до поштової скриньки і побачив два листа. Обидва відправники - виконавчий комітет Черкаської міської ради. Обидва підписані міським головою С.Одаричем. Перший - копія повторної позовної заяви до суду про заборону проведення ГО "Воля ХХІ" заходів до Дня Прапора від 19.08.2011 р. (відправлене 22.08.11 р.) другий - запрошення відзначити це свято спільно. Цитую: "...запрошую Вас долучитися до офіційних урочистостей до Дня Прапора України..." І також, підписане 19.08.11 р., а відправлене 22.08.11 р. Ну і запитується, який з двох листів вважати щирим?

Представники Об"єднаної опозиційної ради Черкащини відзначили День Прапора України.(фото http://gazetadzvin.blogspot.com/)








8 коментарів:

  1. Раньше не голосовал, а сейчас буду голосовать именно за коммунистов.

    ВідповістиВидалити
  2. Максим сказав...

    Раньше не голосовал, а сейчас буду голосовать именно за коммунистов.
    =================================================
    За яких комуністів, невже за цього?:

    http://www.youtube.com/watch?v=bWU9aHU-tEQ

    ВідповістиВидалити
  3. А чому зник мій попередній коментар?

    ВідповістиВидалити
  4. А що, власне, Вас дивує? Протягом 20 років при владі компартійно-господарська номенклатура, густо приправлена криміналом. Останні 1,5 роки криміналітет взагалі править бал. На чолі держави "двічі несудимий" шапкокрад. Невже Ви очікуєте від них якогось там патріотизму чи інших моральних цінностей?
    Подібні категорії вони генетично не сприймають.

    А щодо Одарича, тут теж нічого дивного. Пам'ятаю його ще з 1989 року (якщо це той Сергій Одарич). Був такий активний молодик з фальшивим блиском в очах, який крутився у Спілці письменників (тоді це був осередок народження Руху) біля батьків-засновників. Там же крутився й Лавринович. А як вірно служить Януковичу, а до того - Кучмі. І Головатий туди ж переметнувся, а був же свого часу керівником Київського Руху. Та й Іван Драч прогнувся під Януковича.

    На жаль, сміття, у тому числі й політичне, завжди плаває на поверхні.

    ВідповістиВидалити
  5. Комуністи-сатаністи панують над нами настільки, наскільки ми українці їм дозволяємо панувати. До всього ж ми напевне забули про історичний факт, що "хата з краю" - ПЕРШОЮ горить...

    ВідповістиВидалити
  6. Ось завтра і варто висловити своє ставлення до влади: у Львові, Донецьку, Харкові, Черкасах, Запоріжжі, Одесі. ТБ не змовчить, марафон "Ери" і "5-го" покажуть не все, але журналісти постараються подати картинку, якщо, звісно, ми підемо на маніфестації. Але, головне, щоб Київ піднявся. Невже кияни знов чекають, аби до них приїхали зі всієї України робити Майдан, а вони будуть приходити з фотоапаратами, фоткатися з маніфестантами, а потім розповідати друзям:" Я теж був на Майдані! Якби не ми, кияни, то нічого б не вдалося"? Ситий голодного не зрозуміє! Ось, коли кияни вже не матимуть за що купити хліба, який нещодавно знов подорожчав на 40 копійок (чи не привід для бунту при такому урожаї?), то буде вже пізно - з регіонів ніхто не приїде, бо там люди на той час вже давно вимруть...

    ВідповістиВидалити
  7. Юрій, нічого не можу сказати стосовно Вашого попереднього коментаря. Я його не бачив.

    ВідповістиВидалити