вівторок, 30 серпня 2011 р.

Щопонеділкова прес-конференція об"єднаної опозиції Черкащини.

29-го серпня відбулась чергова прес-конференція об"єднаної опозиційної ради Черкащини. Захід був присвячений двом подіям останнього тижня: відзначенню державних свят та подій, пов"язаних з побиттям черкаського адвоката Дмитра Карпенка.
Увечері 17 серпня у дворі Соснівського районного суду Черкас співробітники оперативного спецпідрозділу "Сокіл" побили адвоката Дмитра Карпенка.


"Мене побили через те, що я, як адвокат, захищав свого клієнта, - розповів Дмитро Карпенко. Нині він лікується в стаціонарі Черкаської обласної лікарні. – Мого підзахисного, підприємця Кучеренка, у якого у той день о 17-00 закінчився термін утримання під вартою, співробітники "Соколу" продовжували незаконно утримувати під вартою, заштовхнули до службового автомобіля і намагалися вивезти у невідомому напрямку. З родиною затриманого я намагалися перешкодити цьому. УБОЗівці відштовхували нас від воріт. Я зауважив, що їх дії є відверто незаконними та злочинними. Після цього мене затягли через ворота на територію суду і почали бити, повалили на землю, одягли наручники і затягли до автомобіля.

На голову мені натягли чорний синтетичний пакет і продовжили бити вже в автомобілі. При цьому правоохоронці нецензурно спілкувалися та погрожували закатувати до смерті. Привезли на територію УБОЗ УМВС, там зняли наручники і виштовхали за ворота. Я відразу викликав собі швидку допомогу. Лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні забої м'яких тканин тулуба та кінцівок, забій нирок, рани на руках від наручників.
Факт побиття працівниками "Соколу" я виклав у листі до обласної та генеральної прокуратури. Однак у обласній прокуратурі повідомили, що ними розглядається заява співробітників УБОЗу на яких нібито напав саме я". Також адвокат повідомив, що погроз від винних у побитті поки що не було, але у будь-якому разі він не зупиниться, допоки не доведе справу до логічного завершення - покарання винних.
Далі представники опозиції зосередилися на подіях, що відбулись під час святкування Дня Незалежності та Дня Прапора України. Так, вночі на День Незалежності в Черкасах невідомі сплюндрували пам`ятник жертвам Голодомору, який встановлено в Першотравневому парку міста. Вандали залили чорною фарбою табличку і написали на монументі у вигляді хреста «1991 – 2011».

А напередодні в селі Іркліїв Чорнобаївського району вже вдруге поспіль було обписано пам`ятник козацькій шаблі. Там противники незалежності України написали: «З днем проституції», «20 років позору» та «Слава СССР».

Окрім цього, іркліївським активістам правих політичних сил на будинках було розклеєно листівки, підписані від імені Йосипа Сталіна, з погрозами «товарними вагонами в 2012 році вивезти їх у Сибір».

Докладніш про Козацьку шаблю й листівки розповів полковник Іркліївського козацького полку Ю.Сушко. Черкаська об`єднана опозиція вважає, що все це наслідки антиукраїнської політики Януковича і бездіяльності правоохоронних органів.
Наостанок, голова ГО "Воля ХХІ" Н.Обідзінський розповів про лукаво-лицемірні дії влади, зокрема, міського голови Черкас С.Одарича, навколо заборони судом відзначення цією організацією Дня Прапора України. Він продемонстрував представникам ЗМІ два листи, підписаних в один день та в один час міським головою, один з яких - позовна заява до суду (повторна, опісля відкликаної!) про заборону святкування, а другий - запрошення відзначити свято разом з владою. Зрозуміло, що обидва листи прийшли до адресата (ГО "Воля ХХІ") у день і час, коли представники громадської організації вже після засідання суду чекали рішення про заборону. Чого й дочекались. Більш докладно про події в День Прапора читайте у попередньому матеріалі.
Наприкінці прес-конференції, представники об"єднаної опозиції відповіли на інші запитання журналістів.
(У матеріалі використані фото http://gazetadzvin.blogspot.com/ та http://procherk.info/)



1 коментар:

  1. Хоть менты и сильно тупые, но постепенно умнеют. Када-нибудь и Пукач додумаетца рассказать, што Гонгадзе напал на него и почти убил, а Пукач так перепугался, шо убежал и спрятался.

    ВідповістиВидалити