пʼятницю, 6 липня 2012 р.

Влада робить спроби знести Черкаський майдан


Удень у наметовому містечку опозиції було спокійно
Сьогодні пізно вночі влада зробила спробу очистити Соборну площу, яку в народі нерідко називають площею «Тулубівських яєць», від наметового містечка опозиції. Близько десятої вечора голові Черкаської міської організації ВО «Свобода» Андрію Лубкові передзвонили із Окружного адміністративного суду і повідомили, що рівно о 22.00 там відбудеться якесь засідання, що стосується містечка. За десять хвилин до Соснівського райвиконкому, куди нещодавно Партія регіонів переселила суд ( попереднє приміщення, яке займав суд, довелось звільнить під штаб ПР), разом із свободівцем та кількома «жителями» містечка примчали і координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко, і керівник обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Анатолій Бондаренко, і комендант майдану Микола Булатецький.
У вестибюлі суду опозиціонерів зустріли чемні бійці «Грифона» і якийсь клерк, який заявив, що у залі, де має відбутись засідання, зникло світло, тож доведеться почекати, доки хтось, кудись поїде і привезе якісь ключі від чогось. Через півгодини той самий клерк повернувся, і довго з’ясовуючи, хто з присутніх ким є, спробував вручити опозиції якийсь незрозумілий папір. Зрозуміло, що ніхто того папера не взяв, і вся опозиційна команда терміново повернулась у містечко, бо навколо нього вже почали збиратись міліціонери.

Працівник адмінсуду з паперами
«Це все якийсь незугарний фарс, переляк влади вже закшкалює, тому вона смикає молодь посеред ночі. Юнаків і дівчат, які не по нічних клубах розважаються, а захищають Україну на майдані, вдаючись до мирних і законних, гарантованих Конституцією акцій протесту. Цей страх дійшов до маразму, тож влада може вдатись до непередбачуваних заходів, щоб захистити себе від народу. Але народ її відправить на смітник історії», — по дорозі до наметового містечка прокоментував ситуацію Анатолій Бондаренко.
«Нинішні владні янучари повертаються до сталінських часів, коли енкаведистські трійки виносили вночі вироки таким же молодим патріотам, які сьогодні стоять на черкаському майдані, — заявив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. — Рішення тих трійок писались у кабінетах тодішніх кровожерливих вождів, як вчора у кабінеті новітнього українського Торквемади Януковича писалось рішення про ув’язнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, як сьогоднішнє рішення по наметовому містечку молоді, яке ми очікуємо із хвилини на хвилину, писалось у кабінеті Сергія Тулуба. Українці, на відміну від новоявлених тоталітарних вождів, вчили історію і пам’ятають, чим закінчили всі ті інквізитори. Таким же безславним буде кінець і нинішніх».
«Якщо влада знесе наше містечко, ми знесем її», — додав Микола Булатецький.

Нічна нарада в наметовому містечку
Коли опозиціонери повернулись на майдан, їх зустріли освітлені вікна облдержадміністрації і купки міліціонерів на підступах до площі. Згодом із білого дому вийшов посланець, який спробував «умовити» опозицію піти добровільно. Він, до речі, сам того не бажаючи, підтвердив правильність слів Даценка, оскільки обмовився, що за годину рішення суду буде готове. Звідки про це знати клерку ОДА, якщо б у нас справді була незалежна судова система?

В облдержадміністрації вночі чомусь не сплять
На даний час опозиція підтягує на майдан депутатів, а влада міліціонерів і якихось невідомих у цивільному, які нібито мають монтувати на площі сцену до завтрашніх святкувань Івана Купала.
Тетяна Воронцова, Про головне.

2 коментарі:

  1. Чи збирають мещканці наметового містечка підписи під вимогою до президента - вотувати закон КоКі? Чи спрямував вимогу і підписи до президента? Якщо - ні, то варто це зробити?

    ВідповістиВидалити
  2. Учасники Євромайдану у Києві мають зберегти динаміку протестів, щоб добитися поступок від президента Януковича. Хід української революції має вирішитися в найближчий час.
    Якщо опозицією складено правильний динамічний, повторую-динамічний план та його збереження,президент сто відсотків піде на поступки, у відставку президент ніколи,ніколи не піде!!. Всі заходи повинні бути сконцентровані, тобто насичені та розумно розбиті до березня 2015 року по всій Україні, не тільки в Києві.
    Прихильники інтеграції будуть рішучими, вони також повинні зберегти динаміку протестних акцій.
    Поступки будуть незначні,це:
    • звільнення декількох міністрів,бо вони вже заплановані,їх тримають давно, як відпускних.
    • Або можливо, навіть прем'єр-міністра.
    • Або запросять опозицію для створення коаліційного уряду, у випадку відставки уряду, але разом це взято – вагомо, опозиції вдасться досягти вагомих підстав,що в подальшому використати в березні 2015 р., якщо сімя не придумає ще ряд змін в чинне законодавство,не виключено залучення знову конституційного суду.
    Якщо протестні акції почнуть слабшати, то він застосує силу, аби впорядкувати ситуацію.
    Президент чекає на розвиток подій(симптоми) і реагуватиме в межах їх значення,його не цікавить синдроми та розвиток хвороби в основному.
    У нього одна мета: Повернути спокій своїй сімї та своєму оточенню, від забирання активів,і забезпечити своє переобрання в 2015 році,турбота про народ,це просто ширма!.
    Влада сьогодні в Україні, як не думай та не говори набагато сильніша, ніж під час Помаранчевої революції. Сьогодні ситуація інша. Президенту залишається менше півтора роки до закінчення каденції, а його партія має більшість в парламенті.
    Партія регіонів може втратити більшість, але Януковичу доведеться сформувати уряд національної єдності. Проте це не означає, що він піде.
    Надія тільки на те, що Путін піде на поступки Україні, не лише за не підписання асоціації з Україною, а виключно за вступ до МС, Росії має на це сенс.
    Далі, в 2015-р виборів не буде, невже не ясно? Спосіб знайдеться, так само як пропхнули закон Ківалова-Колесніченка, або залишили нелегітимну Київраду. Оголосити йому імпічмент, і провести позачергові вибори. В кінці-кінців він - найманий працівник, і зі своїм завданням не впорався. Без його відома ніхто нікого не розганяє, так що відповідати за все це повинен саме він. І замість другого терміну зробити йому третій!
    Українські олігархи проти Європи, бо вони мають багато-чого до втрати при зближенні з Європою. А вони ще ніколи не мали так багато як тепер. Що опозиція буде платити за те,щоб піднімати нашу продукцію до євро стандартів. Тільки ми разом з ВАМИ.
    Сьогодні Яничар, його мафіозна фамілія та зловісні оллігархи перетворили Україну у свою внутрішню колонію з якої збагачують себе і совоїх ненаситних.
    Вони ніколи не будуть підпорядкуватися законам які панують в Європі. Путін їх частину прийме, якийсь час навіть підкормить, частину назначить «смотрящих», а решту придушить, як своїх кошенят, щоб казати, що в Україні має бути його «правда і влада»
    Якщо Янукович та його опричники зрозуміють, що існує загроза їх активам, він першим буде охороняти народ від Беркуту, але це малоіморно, і процес піде.

    ВідповістиВидалити