понеділок, 1 жовтня 2012 р.

Прес-конференція. По свіжих слідах.

Сьогодні, 1 жовтня, у Черкасах, у приміщенні прес-центру об'єднаної опозиції відбулась прес-конференція, головним чином присвячена подіям, описаним тут напередодні, а саме, намаганням провладних сил протидіяти об'єднаній опозиції на одному з виборчих округів Черкащини.
     Нагадую, що у п’ятницю ввечері кандидату від об'єднаної опозиції по виборчому округу № 197 Леоніду Даценку зателефонував знайомий та попросив переговорити з  людьми, які нібито хочуть надати допомогу. Та як стало відомо пізніше, мова йшла лише про те, що Леонід Даценко повинен зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів.
– У мене з такими особами розмова коротка. Я сказав, що не буду на таку тему говорити, проте особа стала говорити наступне: «Ми знаємо, де живуть твої діти!», «Ми знаємо все про кожного з вас!». Співрозмовник вживав виключно займенник «Ми», – наголошував сьогодні на прес-конференції Леонід Даценко. – Людина назвала такі деталі, що я змушений був зустрітися, оскільки мав всі підстави переживати за свою родину.
Того ж вечора, у п’ятницю, у Леоніда Даценка відбулася розмова з невідомим у кафе в центрі міста. Наступного ранку, у суботу, чоловік зателефонував Даценку, щоб їхати з ним у Київ в ЦВК для написання заяви «про зняття» з виборів.  Цю розмову пан Леонід записав на мобільний телефон і звернувся до правоохоронців. Щоб перевірити інформацію Леоніда Даценка про залякування і шантаж, на кандидата в нардепи начіпляли прослухувальні пристрої. З усім цим  він і зустрівся з невідомим.
– Чоловік був дуже обережним. При зустрічі я десять хвилин з ним впирався, щоб він якось себе видав. Але як сказали професіонали, в таких ситуаціях зловмисники вже ведуть себе по іншому, кажуть, що все буде добре і всі будуть живі, і ніхто нічого ні з ким не зробить. Вже після десятих хвилин розмови він був затриманий працівниками УБОЗу, – зазначив Леонід Даценко.
 Леонід Даценко подякував усім своїм політичним соратникам, а також правоохоронцям за професійні дії та додав: "Я не можу стверджувати, від якого кандидата чи  політичної сили будо це замовлення. Я лише констатую факт, який мав місце і який дає право робити певні політичні висновки. Але разом з тим припускаю, що всі ці погрози - справа рук моїх опонентів по Канівському округу".
   Прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що матеріали від УБОЗу щодо погроз кандидату надійшли в обласну прокуратуру. За даним фактом проводиться перевірка відповідно до статті 97 Кримінально-процесуального кодексу («Обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду»). Рішення буде винесене протягом трьох днів.
     В завершенні цього пункту порядку денного побратим Л.Даценка, кандидат від об'єднаної опозиції по 194 виборчому округу Микола Булатецький підвів риску таким чином: "Звертаюсь до вас, шановні представники ЗМІ. Якщо хтось із вас дізнається, що якийсь із кандидатів об'єднаної опозиції зняв свою кандидатуру, то знайте - це наслідок таких от подій. Це - результат шантажу й погроз. Хоча нас поодинці не залякати. Ми - разом. Ми -  в одній обоймі".
   На завершення прес-конференції слово взяв очільник організації "Союз - Чорнобиль - Україна" о. Борис Бродовський, який повідомив, що, позаяк влада зовсім не реагує на наші звернення щодо соціальної справедливості стосовно інвалідів-пенсіонерів усіх категорій, то їхня організація ініціює завтра, 2 жовтня о 10-00 у Києві біля міністерства соціальної політики України безстрокову акцію протесту.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар