середу, 31 жовтня 2012 р.

Шевченко: Відстояли Київ – відстоїмо Канів! Даценко проти Губського

  Відучора до сьогоднішнього ранку  був у Каневі, на ОВК №197. Не буду від себе нічого писати - стаття з блогу на "Українській правді" від Андрія Шевченка абсолютно вірно передає атмосферу й характер подій на цьому вкрай неспокійному й проблемному окрузі.



31 жовтня близько 10-00 у Каневі на Черкащині продовжиться битва за округ 197: там уже третю добу самовисуванець Богдан Губський намагається украсти перемогу у кандидата від "Батьківщини" Леоніда Даценка.
За "мокрими" протоколами доля округу вирішена: опозиціонер Даценко обійшов Губського на близько 4700 (!) голосів. У ці години команда Богдана Володимировича судорожно намагається затягнути оголошення переможця в окружкомі.
За довгий день, проведений у Каневі, побачив все, що робить українські вибори гидкими і принизливими. Голова комісії втрачала свідомість, а "швидка" до членів ОВК приїжджала тричі. Технічний кандидат намагався з'їсти дільничний протокол, який підтверджував фальсифікацію. В залі засідань ОВК на годину пропадало світло – акти про порушення писали під ліхтариками і мобільниками. Штурм ОВК пару десятками "спортсменами" з липовими журналістськими ксівами вдалося зупинити лише бійцям "Беркуту". I найгірше видовище – це принижені, змучені, морально знищені члени окружкому, чиїми руками Богдан Губський зараз намагається вкрасти вибір людей.
Формальна сторона така.
Робота окружкому заблокована. 10 членів ОВК з 18 розбіглися після вечірнього приїзду Богдана Губського – доля більшості з них невідома.
Встановлення результатів виборів в окрузі зупинено. Після приїзду в понеділок моїх побратимів Миколи Томенка та Анатолія Гриценка результати почали вводити в комп'ютерну систему ЦВК. Ненадовго... Для затримки використовують будь-який привід.
По трьох виборчих дільницях уже встановлено факт фальсифікації. Окружком затвердив одні цифри – в систему введено інші. Ціна питання – 2 з половиною тисячі голосів різниці. Після мого втручання вдалося повернути півтори тисячі вкрадених голосів. "Перші" протоколи по всіх трьох дільницях викрадені. Є всі підстави вважати роботу комп'ютерників в окрузі недобросовісною або злочинною.
У Богдана Губського складна ситуація. Колишнього БЮТівця, який 2 роки добросовісно працював на Януковича, не підтримала на цих виборах Партія регіонів. Київ відмовився вирішувати проблеми Богдана Володимировича і сьогодні: для Адміністрації Януковича – "бєспрєдєл" в окрузі це ще одна проблема в розмові зі спостерігачами та журналістами. Але і визнавати очевидну поразку – не в правилах пана Губського.
Наші плани.
1. Вимагаємо від ЦВК заміни недобросовісних, хворих і "хворих" членів ОВК.
2. Боремося і будемо боротися за кожну дільницю – аж до повного перерахунку голосів.
3. Закликаємо канівчан прийти до ОВК, яка знаходиться в будівлі автостанції, і вимагати оголошення переможця виборів.
4. Просимо спостерігачів і журналістів, які стежать за виборами зосередити увагу на окрузі 197.
Я також звертаюся до Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока та Віталія Кличка з проханням зробити спільною справою честі захист перемоги в окрузі 197 – так само, як уже 3 доби активісти "Батьківщини", "Свободи" і "УДАРу" разом стоять за кожен голос у Каневі.
А ще я під враженням від маленьких історій великої мужності. Це про тих кількох членів ОВК, які наважилися діяти по совісті. Про спостерігачів і журналістів, які своєю присутністю не дають прорвати дамбу повного бєзпрєдєлу. Про "беркутівців", які вчора стримували бойовиків. Про небайдужих, які мерзли під снігом, щоб з ОВК не вивезли бюлетені. Дякую за приклад того, як треба стояти за правду!
Тому вірю: відстояли Київ – відстоїмо і Канів!
Андрій Шевченко,
український громадський діяч, політик та журналіст. Народний депутат України.

Немає коментарів:

Дописати коментар