пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

Старий рік минає.


2012 рік завершує свій шлях Україною й світом. Який же слід він залишив по собі  на нашій землі? Чим, якими подіями  ми його будемо згадувати? Звісно, що для когось це був рік знайдення своєї долі, свого щастя. Комусь він подарував радість у вигляді діточок, онуків, братиків та сестричок. Комусь - кохання. Комусь - надію.
    По Україні прошумів ЄВРО-2012. Хоча українцям ще й в 2013 році прийдеться за нього платити. У новому держбюджеті закладено  півтора мільярди гривень на оте Євро. І це не помилка - мільйони гривень можновладці вже "забули" сплатити тим, хто готував країну до футбольного чемпіонату. Не дуже вдало намагалися прошуміти горезвісні Хюндаї. Дуже вдало влада "подарувала" українському народові надію на розквіт нашої рідної мови. Чи не повністю зрусифіковане наше ТБ.
   У цьому році ми спостерігали шалене зростання цін на товари й послуги усіх видів. "То лі єщьо будєт!" Країна отримала настільки песимістичний бюджет, що годі й говорити. Знову в загоні охорона здоров'я, освіта, культура, місцеві бюджети...  Цифри наглядно показують, як влада переймається здоров'ям суспільства. Скажімо, на оздоровлення українських дітей  виділено 11,4 млн. грн., тоді як на оздоровлення себе, рідних - депутатського корпусу - 88,5 млн.!
   Потихеньку згасає наша надія колись опинитися у європейському домі: нас вже почали тягнути до Митного союзу, в Азіопу.
   Ухвалений вже після парламентських виборів, 6 листопада, закон про всеукраїнський референдум потенційно може мати найсерйозніші наслідки для України як держави, кажуть спостерігачі. Адже, згідно з цим законом, можна змінити навіть Конституцію. Ухвалене таким чином рішення не обов’язково затверджувати парламентом чи іншими органами влади.
   Результати виборів до Верховної Ради дають сподіватися нам, що не так вже й затишно почуватиметься провладна більшість у своїх депутатських кріслах. Сильною у порівнянні з попереднім парламентом є опозиція, до якої увійшли фракції "Батьківщини", УДАРу та "Свободи". Сила противників влади полягає, зокрема, і в тому, що вони здатні фізично протистояти представникам більшості.
    Європа, яка знаходиться на газовому гачку у Москви, вже повчає українців, кого саме вони повинні обирати. Ображені, що в Україні жидів називають жидами. Хоча, ані пари з вуст стосовно знаходження в нашому Парламенті комуністів, котрі винищили понад 150 млн. населення тодішнього СССР, організації, за вини якої відбулася експансія в Україну комуністичної зарази, яка знищила молоду демократичну УНР, винної в геноциді українського народу.
  Але ж, разом з тим, перспективи побачити в Україні українську владу, уряд виглядають досить туманними.
 Попри заяви урядовців, зокрема прем'єра М.Азарова, невпинно продовжує скорочуватись кількість населення України. За прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення до 2030 р. кількість українців зменшиться до 39 млн. Як зазначалося в демографічному звіті ООН, в Україні найнижчий в світі природний приріст населення.
Нагадаю, що в 2013 р. повинен відбудутися Всеукраїнський перепис населення.
   Але ж кінець прожитого року не повинен нас зробити песимістами, фаталістами. Йдучи до зустрічі з новим, 2013 роком, ми все ж покладаємо на нього наші сподівання на краще. Звісно, не на те "нєудобопомінаємоє" "пакращєння", яке нам сватають. А на справжнє покращення суспільного стану: консолідацію проукраїнських сил в державі, якнайскоріше утворення громадянського суспільства, яке не дозволить знущатися над нашим народом, не допустить зискувань ні над собою, ні над соціально та матеріально незахищеними українцями.
  Новий рік, не зважаючи ні на що, принесе багатьом удачу, щастя, кохання, діточок.
  Дорогі українці! Бажаю вам у новому році лише добра, позитиву, здоров'я, оптимізму! Хай Бог благословляє вас у ваших справах!
   З Новим роком!
  Слава Україні!

Нехай збудуться наші мрії!
  
   

Немає коментарів:

Дописати коментар