Олег Островський вже з місяць, як запрошуює в Хрещатик-сіті до "Укропу". Я, відверто кажучи, думав, що він вже працює. Нещодавно і друзям порадив туди завітати, а вони кажуть, мовляв, не бачили там. Мабуть десь на мінус якомусь поверсі. А виявляється, ще не відкритий. Що ж, дочекаємось...
А "Прочерк" вже там побував (до відкриття) і ось про що написав:
«Укропи» з «бандерівцями» та «украми» – плоди сформованих у зоні АТО стереотипів – матеріалізуються в Черкасах, тут незабаром планують відкрити в «Хрещатик Сіті» новий «клюб».
А "Прочерк" вже там побував (до відкриття) і ось про що написав:
«Укропи» з «бандерівцями» та «украми» – плоди сформованих у зоні АТО стереотипів – матеріалізуються в Черкасах, тут незабаром планують відкрити в «Хрещатик Сіті» новий «клюб».
– Люди стомилися від війни – розповідає кореспонденту «Прочерку» адміністратор «клюбу» із позивним «Рижа».
– Ми хочемо допомогти черкащанам відпочити від цього всього. Не
применшуючи героїзму наших воїнів, «перевести» війну в розряд сатири і
сарказму, як це свого часу було зроблено у фільмі «Містер Піткін в тилу
ворога». Не напружувати людей війною, але щоб вони не забували, яка
ситуація нині в країні.
«Укроп»
– це одночасно й ресторан чи кафе, й майданчик для презентацій, лекцій,
демонстрацій фільмів, і бібліотека, й просто місце для спілкування. В
меню – винятково українські страви від борщів до наїдків із гарбуза.
Навіть горілка тут – «Бандерівська».
–
Ніяких піц чи суші! Альтернатива піці – наші українські пироги: великі й
маленькі, з капустою, вишнею, сиром... Їх пече за своїми власними
домашніми рецептами бабуся, яку ми запросили на роботу. Всі продукти для
кухні – екологічно чисті, більшість (свинина, баранина, ковбаси, сир,
ряжанка тощо) – із власної «екоферми», – розповідає адміністратор. –
Рибка – винятково наша місцева: короп, карась, товстолоб. Рекомендації з
приготування та формування меню надає професійний дієтолог.
У
«клюбі», крім великої зали на 70 місць, будуть і невеликі тематичні:
«Лігво Укра» з читальнею і фільмотекою, «Штаб» із картою бойових дій
тощо.
На наше
запитання, який рівень цін передбачається запровадити в «Укропі»,
адміністратор відповіла, що «клюб» має стати демократичним закладом,
розрахованим на пересічного українця.
–
Сподіваємося, що нашими постійними відвідувачами стануть, зокрема, воїни
АТО, ті самі так звані «укропи», – каже Рижа. – Багатьох із них ми
добре знаємо, знають і вони нас. Сподіваємося побачити їх на нашому
відкритті.
Саме
стилізовані «укропи» і «укропки», які топчуть шкідливих «колорадів»,
стали головними персонажами настінних розписів «клюбу». Є й інші цікаві
сюжети, але про них керівництво поки що не поширюється...
За
словами «Рижої», їхній заклад стане альтернативою як поширеним кафешкам
із західною та східною кухнею, так і українським ресторанам в
етнографічному стилі.
– «Укроп» – це втілення не старовини, а сучасності! – наполягає адміністратор.
Немає коментарів:
Дописати коментар