пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

Заява від друзів з Португалії


Щойно отримав з Португалії від друзів:
Пропонуємо підтримати таку заяву

.
 ЗАЯВА

Ми, представники українських громадських організацій за кордоном, що активно підтримали Революцію Гідності та прикладаємо всіх можливих зусиль для перемоги України над російським агресором, вбачаємо нові загрози для національної безпеки та політичної стабільності в Україні через відкрито упередженні  судові процеси над громадськими активістами, волонтерами та політиками, які  вказують на недопустимість протиправних дій теперішньої влади,
не спрямованих на реформування країни до європейського рівня правової і демократичної держави, а швидше до нового тотального контролю над суспільством.

Останнім прикладом є судові процеси над учасниками політичного мітингу під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року. Швидко винесені вироки відомим політикам та депутатам ВР України минулого скликання Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову є показовими для такого занепокоєння. Виглядає так, що суди в Україні продовжують виконувати політичні завдання вищих посадових осіб, які без процесуально дотриманих слідчих процедур відразу публічно визначили винних у даній трагедії.

Така позиція теперішньої влади в поєднанні з безкарністю по відношенню до злочинців, що катували та розстрілювали учасників Майдану, не сприяє національній єдності та вірі у перемогу. Основним викликом для українців стає не зовнішній агресор, а система, яка захищає привелійованих можновладців, що експлуатують Україну, збагачуючи тільки себе. Постає реальна загроза нового Майдану, який в умовах війни з Росією може стати страшною національною трагедією.

Тож закликаємо Вас, пане Президенте, виконати обіцяні Народові України зміни та реформи, спрямовані на зростання добробуту та справедливості в українському суспільстві.

Початоком цього має стати об'єктивне,  відкрите та неупереджене розслідування трагедії 31 серпня 2015 під ВР України, а до цього, негайне звільнення з під варти Юрія Сиротюка та припинення політичних переслідувань незгідних з позицією і діями нинішніх представників влади

Немає коментарів:

Дописати коментар