суботу, 5 вересня 2015 р.

З ніг на голову

Нещодавно на одному з український телеканалів демонструвався художній фільм про те, як совєцькі солдати врятували Дніпрогес від вибуху, що його готували нацисти. На кого розрахована ця маячня? Хто, що і від чого рятував?
  Відомо нам вже, як німці врятували Київ від сотень вибухів. Тоді, відступаючі совіти замінували чи не весь історичний центр міста. І німці, увійшовши до Києва, зайнялись його розмінуванням.
  Німці розміновують музей лєніна. 
 Тепер от про Дніпрогес...
   74 роки тому було скоєно одне з найкривавіших злочинів більшовиків на території України - підрив ДніпроГЕСу , наслідки якого забрало понад 100000 життів мирного населення.


Станція була замінована заздалегідь (до початку серпня) 157 полком НКВД. Використовувалося більше 20 тон вибухівки – амоналу, керував операцією інженер-полковник Епов Борис Олександрович. 18 серпня 1941 дві дивізії Вермахту (9-а і 14-я) підійшли до Запоріжжя, червона армія (18-я, 9-а армія з прикріпленими окремими частинами) була повністю деморалізована і після перших сутичок почала відступ, командування дало наказ на підрив ДніпроГЕСу.
Близько 20:15 пролунав вибух на станції і був утворений пролом понад 165 м, спровокував хвилю заввишки близько 30 метрів, яка змила прибережну міську смугу, хвиля докотилася до о. Хортиці і дійшла до сусідніх міст – Нікополя та Марганця.
Хвилі віднесли понад 100000 життів населення, знищили Запорізьку флотилію, незліченна кількість людей залишили без дахів над головою, частини німецького Вермахту лише спостерігали в біноклі за розігралася драмою загибелі сотень тисяч людей.
   Ну, і хто в російському історико-пропагандивному геббельс-кіно ще має сумніви?

Немає коментарів:

Дописати коментар