середу, 25 травня 2011 р.

Мітинг опозиції в Черкасах 24 травня 2011 року. Частина І.

Отже, як і анонсувалось, 24 травня Рада опозиційних сил Черкащини провела мітинг протесту проти геноциду цін, за соціальні права і за відставку уряду і голови Черкаської ОДА С.Тулуба. Не дивлячись на те, що проведення акції на Соборній площі Черкас (що під вікнами у губернатора) було заборонено судом, її було проведено на Театральній площі. Додам, що у судовому рішенні про заборону на Соборній площі містився сміхотворний аргумент: 24 травня, в День слов"янської писемності, в день Рівноапостольних Кирила і Мефодія, черкасцям, які виявлять бажання відзначити свято на Соборній площі, буде заважати велике скупчення народу від опозиції.
Прошу подивитись, де влада прогнозувала "народні гуляння" до Дня Кирила й Мефодія.
Тобто, на цих фото чітко видно, що Соборну площу за півтора дні було обнесено огорожею і в ЗМІ подано інформацію про те, що там починаються роботи з реконструкції.
http://procherk.info/resonance/2-cherkassy-news/2550-anonsovanij-opozitsieju-miting-prizviv-do-raptovoyi-rekonstruktsiyi-tsentralnoyi-ploschi-cherkas
Не менш подбали про святкування черкасців і на Європейській площі (http://procherk.info/all-news/2535-rekonstruktsija-evropejskoyi-ploschi-po-cherkaski-foto)

Але це ще не саме смішне! Найбільш безглуздою була оголошена головна причина відмови: виявляється, що на цей же день, тільки на час з 8-00 до 20-00 на Соборній площі повинен був відбутись мітинг, організований... Партією регіонів. Так, голова фракції ПР в Черкаській міській раді С.Отрешко подав заявку на проведення мітингу "За стабільність, спокій та тишу" (не цитую, назва приблизна - Н.О.) О як! І який же принциповий у нас суд - своїм теж відмовили!!! Не придерешся.
Тож, опозиційний мітинг було перенесено на Театральну площу міста, про що було заздалегідь подано заявку-повідомлення до міськради.
Фото з мітингу:
Під час мітингу було оголошено збір коштів на квиток С.Тулубу до "історічєской родіни - Донбаса":
А дехто показав, що він готовий дати С.Тулубу:
Виступали на заході члени Опозиційної ради - координатор ради, голова обласної організації УНП Л.Даценко, представник в раді від ВО "Батьківщина М.Булатецький, голова Черкаської міської організації ВО "Свобода" М.Вакуленко, інші.
Усіма виступаючими було наголошено, що всяку владу вже бачила Черкащина, але такої бездарної, чужинської, цинічної ще не було. Народ доведений до зубожіння. Влада йде розгорнутим наступом на соціальні права людей, на свободу слова, на свободу вільних мирних зібрань, на право гідного життя громадян.
До речі, слово було надане й предстаникам провладних сил. Це - один ярий прибічник ПР (щоправда, аргументувати прийшов дещо напідпитку і був присоромлений та освистаний громадою) та депутат обласної ради, заст. міського голови Черкас, член провладної у місті партії вільних демократів, Л.Майборода.Вона зокрема відзначила, що Соборна площа ще не передана у власність облради, немає жодних документів щодо огородження площі та проведення там будь-яких робіт. Тобто, обласна влада, обносячи майдан огорожею, діяла незаконно.
Пізніш, по закінченню головної частини акції, за закликом Л.Даценка, колона мітингувальників перемістилась до Соборної площі, де місяць тому опозицією було висаджено картоплю (на підтримку звернення прем"єра "брати до рук лапаті") (http://antenna.com.ua/ua/news/15716.html). Там опозиціонери обробили картоплю, яка гарно проросла, ядохімікатами від жуків:
І насамкінець було запропоновано усім, хто бажає, залишити за допомогою балончика з фарбою на незаконно зведеній огорожі враження від нинішньої черкаської влади:


На цьому б і закінчити, адже після всього вищеописаного організаторами було висловлено подяку усім, хто прийшов та закрито мітинг.
Але...
Тут якраз і почалось найнеприємніше і найменш передбачуване.
Про це - в наступному матеріалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар