вівторок, 10 травня 2011 р.

Чергова прес-конференція Опозиційної ради Черкащини.



10-го травня, відбулась чергова прес-конференція Черкаської об"єднаної опозиції для ЗМІ. Темою для неї стало обговорення стану зі свободою слова на Черкащині. Виступаючими на прес-конференції стали екс-голова Черкаської ОДТРК "Рось", спеціальний кореспондент газети "Дзеркало тижня" М. Калініченко, депутат Черкаської міської ради, журналіст В.Мамалига та депутат Черкаської міської ради, журналіст В.Воротнік. Виступаючими було проаналізовано сьогоднішній стан зі свободю слова як в державі, так і зокрема на Черкащині, та озвучено головні висновки, які говорять про те, що адміністрація в країні та й на місцях (а надто - на Черкащині) забула про поняття демократії, вільного донесення об"єктивної інформації до громадян. Про це говорить той факт, що голова ЧОДА С. Тулуб дістав 6 місце в номінації "Ворог преси". М.Калініченко назвав цю ситуацію в ЗМІ області, як "чинославлення" .Як приклад такого чинославлення було ганебне явище майоріння на черкаському Пагорбі Слави дев"ятого травня сотень прапорів ПР. "Залишилось тільки оцепити область колючим дротом", - підсумував М.Калініченко.
В.Воротнік звернув увагу, що День свободи преси у нашій крїні був святом аж ніяк не представників преси. Це було свято для чиновників. Бо, про яку свободу преси може йтись мова, коли незалежні ЗМІ поставлені в нашій області в такі умови, коли про виживання годі й думати. Навіть порівнюючи сьогоднішній стан свободи слова в ЗМІ зі станом, коли у країні при владі був "злочинний режим Кучми", такого свавілля з боку влади не спостерігалось. У свою чергу В.Мамалига відзначив, що теперішня черкаська (та на загальнодержавному рівні) адміністрація не реагує ні на журналістські звернення, ні на депутатські запити. Суди повністю під владою і у справедливість судів вже ніхто не вірить.
Як висновок, усі виступаючі подякували особисто С.Тулубу за те, що його зусиллями об"єднавчі процеси у суспільстві прискорились і набули досить широкого розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар