суботу, 24 березня 2012 р.

Новини від Історичного клубу "Холодний Яр"



Презентація книжки про творця забутої Шевченкіани

27 березня 2012 р. о 14.00 в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка на географічному факультеті в 312-й аудиторії відбудеться зустріч з письменником Романом Ковалем. Він презентуватиме книгу “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею”. В дослідженні йдеться про Михайла Гаврилка – скульптора, художника, поета, чотаря УСС, повстанського отамана, творця забутої Шевченкіани.
Також відбудеться показ документального фільму Романа Коваля та Олександра Домбровського “Отаман Ільницький” за участю творців фільму.
Прикрасою зустрічі стануть повстанські пісні лідера гурту “Тінь Сонця” Сергія Василюка.


Презентації у м. Борисполі Київської області

28 березня о 18.00 у Бориспільській міській раді (вул. Київський шлях, буд. 72) відбудеться презентація книжки Романа Коваля “Отаман Зелений”, в якій йдеться про отамана Дніпровської повстанської дивізії Зеленого (Данила Терпила), його драматичні стосунки із Симоном Петлюрою, боротьбу повстанців проти Красної армії та денікінців у 1919 – 1921 роках. Події відбуваються в Києві та неподалік Києва, зокрема і на території сучасного Бориспольського району.
Відбудеться також прем’єра нового фільму Романа Коваля та Олександра Домбровського “Отаман Ільницький”, в якому розповідається про командира Марківської сотні та Окремого Наддністрянського куреня Армії УНР полковника Семена Ільницького.
Звучатимуть повстанські пісні кобзаря Тараса Силенка.
Організатор – Бориспільська організація ВО “Свобода” (голова Ігор Петренко).

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”
Газета “Незборима нація” в Інтернеті

Немає коментарів:

Дописати коментар