понеділок, 20 серпня 2012 р.

Як хитровиверти черкаських регіоналів «рокерів» «дістали»

До вищесказаного...

Не встигли організувати у Черкасах довгоочікуваний концерт черкаських рок-гуртів, як навколо теми спалахнув гучний і бурхливий скандал. Збурювачем черкаського, завше тихого, як болото, простору, знову виступив місцевий осередок Партії регіонів.
Організатори концерту упродовж тривалого часу спілкувались із представниками місцевої рок-тусовки та запросили до участі у концерті відомі черкаські рок-гурти. Проте жодним словом не обмовились, що «свято рок музики» проходитиме під синьо-білим прапором партії влади. А прорахувались «біло-голубі» піарщики у двох принципових для черкащан речах. Цю політичну силу у Черкасах всі тихо ненавидять, і до всього, черкащани не теплять брехунів. Тож, коли «рокери» дізнались, що їхні виступи за геніальним задумом організаторів концерту, служитимуть для здобуття голосів для Партії регіонів, вони розлютились до сказу. Одна за одною черкаські рок-групи почали відмовлятись від участі від концерту «за регіони».
Буквально сьогодні на адресу редакції прийшов лист від одного «рокера», якого ми залишаємо не названим.
«Із моїм текстом можете робити що хочете. Бо мені не за себе, а за державу образливо. І за рок теж. Єдине прошу, нічого не змінюйте в коментарях, бо я їх із хлопцями погоджував», — написав у резюмуючій частині листа не названий представник черкаського року.
Наводимо текст без купюр:
«Партія Регіонів за рок, або історія одного концерту
Недавній з’їзд Партії Регіонів та креативна реклама донецьких однозначно дали зрозуміти, що Янукович і команда в принципі не розраховують на голоси молодих виборців. Так думав і автор донедавна. Музична рок-подія, яка відбудеться в Черкасах цими вихідними, довела протилежне. Проте, як завжди, методи і підходи до піару у ПР традиційні. Та, ближче до діла.Музичне життя Черкас не багате на яскраві культурні події. Організувати концерт – справа недешева і непроста. Тож, коли організатори фесту «Extreme.Music.LIVE» почали запрошувати місцеві гурти та колективи з інших регіонів, зраділи и фани і, власне, виконавці. І дійсно, все виглядало шикарно. Концерт на відкритому повітрі, гості в Києва, два дні драйву…проте є одне «але», дізнавшись про яке, низка гуртів один за одним почали відмовлятись від участі у фесті.
Одними з перших, хто попросив викреслити гурт зі списку учасників став черкаський колектив «Еффект Бабочки». Звернувшись за коментарями до гітариста гурту Костянтина Доброцького, отримав такий коментар:
«Із самого початку нам ніхто не повідомляв про те, хто виступає спонсором концерту. Дізнавшись, без вагань відмовились від виступу. Мотивація доволі проста – ми не підтримуємо вищезгадану партію і вважаємо неприпустимим долучатися до її піару. Як би там не було, навіть якщо і не буде агітації зі сцени, то все одно залишиться логотип партії. Я радий, що багато хто з моїх колег по цеху зробив те саме. Я не знаю, чи з самого початку організатори планували залучення ПР, чи то вже по ходу діла місцеві регіони долучилися до фінансування. Нам це невідомо. Проте, як тільки це стало відомо, ми одностайно вирішили відмовитись від участі».
Слідом за «бабочками» своє «фе» участі у політичній агітації сказали і хлопці з «Goodfellas». За словами вокаліста гурту Макса Шелудька, мотивувалися вони небажанням брати пасивну участь в політичній агітації.
«Якщо чесно, то нам соромно виступати, маючи за спинами стяги ПР. Просто соромно. Взагалі, на мою думку, справжні музиканти — це аполітичні люди; але не тому що їм байдуже, а тому що мистецтво й політика повинні бути розмежовані. Ну, і до того ж, вважаю, що запрошувати на фест і не повідомляти таких подробиць – це якось підло. Ми були неприємно вражені та здивовані, коли дізнались за чиєї підтримки відбудеться цей концерт», — говорить Макс у своєму коментарі.
На офіційній сторінці події у соціальній мережі В Контакте з’явилось ще декілька повідомлень від черкаських гуртів та колективів з інших міст з відмовою брати участь у концерті спільно с регіоналами. Коментарі ці, до речі, були ретельно підчищені. А після виходу матеріалу у «Прочерку», ПР у притаманній їй манері відповіли, мовляв, якби не ми, то ніякого фестивалю не було б.
Цитуємо сайт регіоналів: «Втілити захід, аналогів якому не було в регіоні, вдалося лише завдяки підтримці міської організації Партії регіонів та кандидата у народні депутати України Олексія Головка».
І корови не дояться, і трава не росте, та і сонцю сходити без підтримки ПР важче. До відома місцевих регіоналів, які переживають за молодь і всіляко підтримують ії! Черкаси протягом майже гору насолоджувались проектом Саунд Че та дводневним однойменним фестивалем, що став символом творчості, миру і дружби! Без політики! Це, власне, про аналоги таких фестивалів в регіоні. Матчастину вчити треба, чи хоча б обізнаних людей питати.
Що ж, соціальне неприйняття покращення, подолання руїни та побудови нової України знайшло своє відображення і у мистецьких колах черкащан. Фестиваль ще не почався, а «душок», як то кажуть, вже є. Можливо, це і є ті паростки свідомості та перші етапи формування громадянського суспільства? В будь-якому разі, це чи не перший подібний випадок відмови музикантів грати на концертах, проплачених політичними партіями. Мабуть, допекло.
P.S. Це вже не перша спроба регіоналів у Черкасах завоювати прихильність молодого електорату. На останньому Рок Візку теж якогось дива зявився прапор ПР.».
Ось так. Коротко і ясно один «рокер» розкрив ставлення значної кількості рок-гуртів до партії влади, її піару, хитрощам та інтригам. Молодці хлопці. Совість не втратили, за що вам вдячна не лише наша редакція, але й, впевнений і всі прогресивні черкащани.
Андрій Продан                                                      Джерело: http://progolovne.ck.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар