вівторок, 5 лютого 2013 р.

Опозиційна рада Черкащини. Пішов рік третій.


Щойно приїхав з відкритого засідання Опозиційної ради Черкащини. Як відомо, ця опозиційна структура була започаткована в Черкасах у лютому 2011 року. Тож, пішов третій рік діяльності Черкаської об'єднаної опозиції.
  Я назвав останнє засідання відкритим, тому що, окрім представників ради, до якої входять як політичні так і  громадські організації області й міста, сюди було запрошено відомих та авторитетних громадських активістів Черкас, людей, не байдужих того, що відбувається в Україні і зокрема на Черкащині. Рішення про відкритість засідання було прийняте  на політраді опозиції минулої п'ятниці.
     Також на зібрання приїхала знімальна група ТВі, яку запросив невизнаний переможець на 194 окрузі Микола Булатецький.   Він же й задав тон зібранню, повідомивши, що напередодні прочитав в одній з газет, як проводяться засідання уряду в Канаді: високопосадовці засідають, працюють, а поряд можуть ходити пересічні громадяни, проводяться екскурсії, а самих екскурсантів ще й пригощають там фруктами та іншими десертами...
    Відкрив засідання координатор ради, також невизнаний переможець на 197  окрузі,  Леонід Даценко. Він ознайомив присутніх з порядком денним, який включав головним пунктом питання подальших дій опозиції у справі захисту голосів виборців на 194 та 197 округах, які влада чомусь, з якогось дива оголосила "проблемними". До речі,  на засіданні виступив виконуючий обов'язки голови ОВК 194 Василь Миколенко і проінформував (вкотре!), що сам персонально супроводжував представників з усіх дільниць до ОВК, контролював, щоб усі представництва були під охороною міліції, опрацьовував усі протоколи, віз протокол ОВК, дотримуючись усіх вимог закону до ЦВК. У Києві, в ЦВК відповідно їх зареєстрував. А від голови ЦВК Шаповала отримав офіційний папір, який заперечує законність та правомірність підрахованих голосів. Тож, з якої такої проблеми ноги ростуть?
   Не залишене без уваги було питання діяльності Опозиційної ради як опозиційної адміністрації, такого собі тіньового кабінету. Рішення було запропоноване таке: кожна з опозиційних політичних сил чи громадських організацій бере собі "курування" над якоюсь, визначеною для себе галуззю і за допомогою відповідних фахівців опрацьовує проблемні питання, піддає "обструкції" владні рішення та пропонує свої конструктивні пропозиції. А головне - оприлюднює їх. 
  Також одним з головних питань порядку денного було обговорення планів проведення опозицією акцій і з приводу соціально-економічних, інших наболілих для суспільства проблем. Було вирішено утворити робочу групу, яка візьметься за планування й реалізацію цих питань в дію. 
   Обговорення усіх питань було і експресивним, і дещо гомінким, моментами з загостреними пристрастями, але, разом з тим, плідним і обіцяючим відповідний позитивний ефект. Було видно, що присутні не можуть стояти осторонь ситуації, яка склалась в Україні з приходом окупаційної влади, мають що запропонувати, мають що сказати в обличчя цій владі. Немало переймалися таким питанням, як масовість протестних акцій: яким чином можливо долучити до таких протестних дій якомога більшу кількість людей. Адже відомо, що понад 70 відсотків черкащан не довіряють владі регіоналів, не хочуть їх бачити біля керма та готові приступити до акцій протесту та непокори.
    Також було вирішено запросити на найближчі засідання ради представників депутатського корпусу від опозиції в обласній та міській раді і обговорити ситуацію в роботі рад.

    




  Також,  від Громадської організації "Воля ХХІ" було внесено пропозицію організувати збір коштів на спорудження пам'ятника учасникам бою під Крутами у селі Старосілля Городищенського району Черкаської області. Пропозиція була активно підтримана усіма учасниками зібрання. Було вирішено, аби цей пам'ятник вже стояв на місці до цьогорічних поминальних днів.
   Наступне засідання домовилися провести за тиждень.   
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар