понеділок, 18 лютого 2013 р.

Резолюція акції опозиційних сил «Народний трибунал над режимом Януковичів – Тулубів»



Ми, учасники акції опозиційних політичних партій ВО «Батьківщина», «Фронт змін», ВО «Свобода», «УДАР Віталія Кличка» разом з іншими партіями і громадськими організаціями, які входять в Раду опозиційних сил області, та громадою Черкащини, опираючись на результати парламентських виборів 28 жовтня 2012 року, заявляємо - українська влада втратила довіру українських громадян. Особливо яскраво виявилось це на Черкащині. Тут Партія регіонів на чолі з головою ОДА Сергієм Тулубом зазнала нищівної поразки, отримавши результат — 18 %. Опозиційні політичні сили здобули переконливу перемогу над партією влади, — майже 65 % черкащан проголосували за «Батьківщину», «Свободу» та «УДАР».
Українська опозиція здобула цю перевагу всупереч намаганням режиму Януковича, уособленням якого на Черкащині є одіозний представник «донецького клану» — Сергій Тулуб, спотворити волевиявлення громадян. За два роки цей типовий член «сім’ї» Януковича так «покращив життя» черкащан у всіх сферах, що переважна більшість їх голосувала за опозицію.
Область залишили кілька десятків інвесторів, які мали намір вкладати гроші в промислові проекти. Через тиск із регіону «втекли» великі підприємства «Богдан», «НІБУЛОН», «Бондюель»… Грандіозні обіцянки Тулуба відновити Черкаський аеропорт чи запустити теплоходний рух по Дніпру, так і залишились обіцянками.
«Покращення» зачепило і дороги області, бо асфальт на них випарувався разом із снігом. У той же час суми коштів, вкладених і вкрадених на асфальтуванні черкаських шляхів, стрибнули до сотень мільйонів.
На фоні податкового рекету та наступу на дрібний бізнес, в області проводилась постійна «оптимізація» шкіл та лікарень, після чого в селах десятками зникали освітні та медичні заклади.
Витрачаючи мільйони гривень на прикрашання вулиць, ремонти апартаментів для чиновників, на купівлю дорогих «членовозів» та славослів’я у державних та комунальних засобах масової інформації, влада відмовляє громадянам у найнеобхіднішому, наприклад, припиняючи фінансування з бюджету лікарської клініки «Фрезеніус», де рятують від смерті хворих із нирковою недостатністю.
В області закриваються музеї, знищуються культові для українства національні пам’ятки, у примітивний склеп перетворено колиску української духовності – музей Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі.
Все це відбувається з благословення та за покровительства головного ненависника українців - Віктора Януковича та його мафіозно-олігархічного клану, який має одну ціль – знищення української культури, придушення українського духу та руйнування підвалин української держави.
Враховуючи викладене, від імені громади області ми продовжуємо наполягати на основних своїх вимогах:
• ухвалення закону про імпічмент президента та початку процедури імпічменту Януковича у Верховній Раді;
• звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів;
• забезпечення виключно особистого голосування народних депутатів;
• ухвалення виборчого кодексу, що передбачатиме проведення парламентських виборів за пропорційною виборчою системою з відкритими списками;
• відставку уряду Азарова, міністра внутрішніх справ, керівників правоохоронних структур;
• відставку генерального прокурора;
• внесення пакету законопроектів щодо боротьби з корупцією, відновлення політичних та соціально-економічних прав і свобод українців, які грубо порушуються владою;
• відставку голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, начальника УМВС в Черкаській області Валерія Дернового;
• покарання усіх фальсифікаторів виборчого процесу та його результатів на Черкащині.
У разі невиконання наших вимог, ми залишаємо за собою право на адекватну відповідь, на усі конституційні методи і засоби боротьби з антиукраїнською хунтою.
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар