пʼятницю, 1 серпня 2014 р.

Батальйон "Черкаси" поповнює матеріально-технічну базу

Несподівано зателефонував депутат Черкаської міської ради минулого сликання, а нині - офіцер батальйону "Черкаси", Святослав Вовкодав. Приїхав ненадовго з місця дислокації - кордону з Придністров'ям.
   Ми зустрілись на декілька хвилин (Святослав був зі своїм комбатом Миколою Радченком зайнятий - отримували допомогу воякам від нардепа Віктора Тимошенка - бронежилети, радіостанції, розгрузки тощо). Ще в іншому місці повинні отримати додатково бронежилети та 6 джипів.
  Нашвидко познайомився з комбатом. Жаль, що раніш не були знайомі.
   Їхня розповідь:
  "Знаходимось в Котовському районі Одещини. Зараз риється рів вздовж кордону з Придністров'ям. Але занадто повільно риється...
   До цього обладнали блок-пости, траншеї... Неспокійно: увесь час з тієї сторони обстріли, порушення кордону сушею та повітрям. Працюють снайпери. Нарешті отримали наказ збивати безпілотники. Хоча, що з того збивання - вони ж  передають в режимі онлайн усі розвіддані, що отримують під час польоту... В результаті обстрілів  є поранені, хоча, не у нас, а в сусідньому батальйоні. Один вояк там вже отримав важке поранення.
   А агресорів там, на тій стороні кордону, багатенько - 15 тис. армії ПМР, 10 тис. російських військових, 5 тис. т.зв. "чєрнаморскіх казаков". Повно бронетехніки. (До речі, свого часу я прожив 4 роки в Придністров'ї. Бачив, що там, крім армійців ПМР, є і російські "миротворці", і казачків тих бачив).
    Скоріш за все там довго не пробудемо. Поїдемо на Схід. Бо саме зараз там все тільки  починається". 
    Бережи вас Бог, хлопці!
















Немає коментарів:

Дописати коментар