вівторок, 5 серпня 2014 р.

Запчастини для російських БУКів виробляє Шполянський завод!

                                                                Повідомляє "Прес-центр":
Іллюстрація до новини "Шполянський завод запчастин"
Шполянський завод запчастин
Фото: http://obozrevatel.com
Шполянський завод запчастин і по цей день виробляє для Російської Федерації комплектуючі зенітно-ракетних установок БУК і постачає ними армію країни-агресора. Саме з такого ЗРК БУК був збитий малайзійський "Боїнг", саме цією технікою терористи постійно грозяться збивати наших льотчиків. Але мало кому відомо, що комплектуючя для російських БУКів виробляють в центрі Черкащини.
– Це трансмісія , будемо говорити, із запасними частинами, які випускаються на Шполянському заводі запасних частин для військової техніки , так званої БУК це виготовляється і до сьогоднішнього дня.
Колишній директор Шполянського заводу запчастин Михайло Шандрук, якого звільнили три роки назад, коли він почав цікавитися, чому українське підприємство працює на оборону чужої держави, розповідає: військовими замовленнями в них займалася окрема людина. Сторонніх туди не підпускали, занадто відповідальне завдання дала Москва.
– Фактично контролює цей завод Росія. Російська Федерація не може виготовляти ці запчастини десь в іншому місці. Знаю, що виготовляють їх за заощадженням, щоб на майбутнє хватило, щоб усякі каверзи наші пройти, яким чином перевозиться і передається, я не знаю.
Чоиму українські робітники зараз постачають армію країни-агресора, ніхто пояснити так і не зміг. Офіційно коментувати ситуацію теж відмовились – директор, мовляв, у відпустці.
З власником заводу теж незрозуміла історія: в фонді держмайна запевняли, що підприємство належить Російські Федерації. А документи, що попали в руки журналістам, свідчать, що "шполянський завод" Росії не належить. Про це ж в квітні цього року доповіло управління контррозвідки СБУ. Але розплутати цю історію допоміг нинішній директор заводу в телефонному режимі. На запитання, хто власник заводу, він відповів: "Російська Федерація, юридична особа Російська Федерація".
Про те, що "під носом" працює російське підприємство, в черкаській облдержадміністрації навіть не знали. Поки не розберуться в ситуації, чиновники коментувати не поспішають. Тим часом завод продовжує працювати і постачати ворогів комплектуючими для ракетних комплексів.

Немає коментарів:

Дописати коментар