четвер, 9 жовтня 2014 р.

Черкащина. Покрова-2014.

"Прочерк" повідомляє:
   
У світлий день Покрови ми відзначаємо національне свято – День українського козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності. Це – засвідчення високої традиції Гетьманщини, державотворчого спадку Богдана Зиновія Хмельницького, демократичних цінностей українського народу.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.
Цього року заходи з нагоди Дня українського козацтва відбудуться 11 жовтня в Чигирині біля Резиденції Богдана Хмельницького.
Заходи розпочнуться з 9 ранку молебнем у церкві Святих Апостолів Петра і Павла. З 10-ї години заплановано провести:
- урочисту ходу до пам’ятника Богдану Хмельницькому, покладання квітів;
- церемонію посвяти в козаки ліцеїстів Черкаського козацького ліцею (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6) біля бастіону Петра Дорошенка;
- урочисту програму «Чигирин – козацька столиця»;
- концерт аматорських фольклорних та козацьких колективів Черкаської області;
- огляд виставок майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстрів гончарства і художньої ковки;
- фестиваль кулішу та визначення його переможців.
У заходах візьмуть участь представники обласної та районної влади, козацькі підрозділи, представники прикордонників, Національної гвардії добровольчих батальйонів та МВС, які захищали територіальну цілісність держави на Сході України, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

   Наступного дня (від "Козацького краю"):
У місці, де ніколи не щезав козацький дух – у Холодному Яру на Чигиринщині кличе українців відсвяткувати Покрову музейно-етнографічний комплекс “Дикий хутір”.
Святкування розпочнуться 12 жовтня о 13-00 год.  У програмі: патріотична козацька програма, майстер-класи, козацькі конкурси та ін. Спеціальний гість – гурт “Вертеп”.

Немає коментарів:

Дописати коментар