середу, 15 жовтня 2014 р.

У Черкасах СБУ висунула звинувачення затриманому лідерові "Чорної сотні" і "Союзу російського народу"

  В Черкаській області СБУ встановила факти вчинення злочинів лідером сепаратистських організацій. Про це пише прес-служба СБУ. Як повідомляє 112.ua, 14 жовтня в ході досудового розслідування слідчими УСБУ в Черкаській області кримінального провадження, розпочатого стосовно 40-річного місцевого жителя, лідера сепаратистських організації "Чорна сотня" і "Союз русского народа", були встановлені факти розповсюдження ним матеріалів з закликами до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України. Зловмисник був затриманий в травні в Черкасах співробітниками СБУ. Крім цього, затриманий громадянин особисто підбирав бойовиків для участі в акціях на підтримку "ДНР".
    Протягом
березня-травня 2014 правопорушник через соціальні мережі в інтернеті поширював матеріали антиукраїнського змісту. Слідством доведена координація його протиправної діяльності з лідером незареєстрованого громадського об'єднання під керівництвом Дмитра Бойцова та участь у створенні на базі розрізнених терористичних груп так званої "Руської православної армії".
   Зараз
правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину злочинною групою), ч.3 ст.15 та ч.1 ст.294 (замах на масові заворушення), ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Немає коментарів:

Дописати коментар