понеділок, 10 серпня 2015 р.

У Черкасах по Дніпру плавав козак-"характерник" на… килимку

Фото козака-характерника, який пливе на хвилях Дніпра на резиновому килимку, виставив на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” Олександр Проценко, голова спілки прихильників бойового гопака в Черкаській області, керівник Черкаської школи бойового гопака.
“Наш художник Василь Корнієнко намалював картину «Характерник», яким у наші часи темний люд уявляє собі запорожця: він кинув на річку килим, сів на нього – пливе та грає на бандурі, та так гарно грає, що зачарував навіть птиць і рослини”, – прокоментував фото Проценко.
В.Корнієнко, "Характерник". 1890-ті роки.
Власне, цю картину і було відтворено черкаськими прихильниками козацького мистецтва.
А загалом, учні школи бойового гопака, окрім техніки двобою, вивчають українські національні традиції та обряди, опановують мистецтво співу і танцю, гри на музичних інструментах. Гопаківці виховуються на засадах державницького патріотизму та загальнолюдської моралі, поваги до старших та пошани до своєї історії. Бойовий гопак пропагує серед підлітків та молоді відмову від куріння, алкоголю та наркотиків, відтягує їх від злочинного світу, сприяє швидшій та ефективній соціальній адаптації молодого покоління.
Варвара Горова, "Дзвін".

1 коментар:

  1. Загадки української історії…
    Що ми знаємо про найбільшу битву 17 століття у Європі, битву під Берестечком? Чому європейська армія Яна ІІ Казимира у 1651 році направила свій головний удар на Волинь? Хто такий Іван Богун і чому він очолював українське військо? Хто переміг у грандіозній битві та де і як вона завершилась? Якою була українська держава 17 століття у відстоюванні свого православного світогляду та державної незалежності?

    Фільм про таємниці Берестецької битви.
    "Берестечко. Битва за Україну" -
    https://youtu.be/T11hwiZfPD8

    ВідповістиВидалити