неділю, 23 серпня 2015 р.

Святкують Черкаси наш прапор!

Минулого року до святкування Дня прапора я розмістив матеріал про встановлення нашого прапора на Черкащині. Це вже історія.
 Сьогодні ж Україна не скажу, що святкувала, а вірніш -  відзначала цю дату. Все було по-дорослому, красиво, без зайвого мегасвяткування.
Черкащан привітали обласні очільники - Голова ОДА Юрій Ткаченко, Голова обласної ради Валентина Коваленко. Слово мав і боєць АТО з Черкащини Сергій Лугеря.
Разом з тим хочу наголосити, що у виступах обласних очільників я не почув того, що почув від Любові Майбороди, депутата обласної ради, учасниці події листопада 1990 року, коли було тут, на Театральному майдані міста піднято наш прапор. Саме вона згадала учасників тієї події, котрі тепер вже не з нами, але пам'ять про них не повинна згасати. Це - Станіслав Губар, Михайло Сирота,  Руслан Зайченко. Згадала вона і тих, хто і нині з нами відзначає цю величну дату - Володимира Зеленька, Юрія Громовського та інших.
По офіційному відзначенню дати було оголошено про хвилину мовчання о 12-00 на честь усіх, хто віддав життя, за честь майоріти на  просторах України нашому синьо-жовтому. 


















































Немає коментарів:

Дописати коментар