вівторок, 22 березня 2016 р.

Людина Бакая оформила у приватну власність 92 гектари заповідника «Трахтемирів»

У приватну власність голови АТЗТ «Аграрно-екологічне об’єднання «Трахтемирів» Андрія Слоневського було оформлено 38 ділянок загальною площею 92,06 га, що розташовані на території ландшафтного парку «Трахтемирів» у Черкаській області. Про це свідчать дані Державного реєстру речових прав на майно.
У 2006 році Слоневський отримав держакти на право власності на ділянки площею 85,69 га. У вересні 2013 року він отримав свідоцтво про право власності на ділянку площею 1,75 га. У липні 2015 року – ще на дві ділянки загальною площею 4,62 га.
Всі ділянки знаходяться на території Григорівської сільради (Канівський район, Черкаська обл.). Слоневський отримав їх для ведення особистого селянського господарства. Деякі ділянки частково займають ліси.
На сьогоднішній день прокуратура судиться за незаконно виділені у приватну власність ділянки на території ландшафтного парку «Трахтемирів».
Нагадаємо, у 1994 році був створений Державний історико-культурний заповідник «Трахтемирів» (площа – понад 11 тис га). Та у 2000 році практично вся територія (близько 11 тис га) державного заповідника перейшли у користування недержавного Регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів», власником якого стало АТЗТ «АЕО «Трахтемирів». У державному заповіднику залишилося всього 590 га. У 2007 році директор заповідника розповідав, що територія, яка залишилася у їхньому віданні – «це берегова смуга біля села Бунчук», на яку вони ніяк не могли отримати держакт власності.
У 2013 році засновниками АТЗТ «АЕО «Трахтемирів» стали компанії «Legolas Limited» з острова Мен (73%) і «Limited Liability Agrement of Uppland L.L.C» зі США (24%). За даними програми «Слідство.Інфо», «Legolas Limited» через низку офшорних компаній належить Вадиму Новінському. У його компанії «Смарт-Холдинг» інформацію про входження до «Трахтемирова» підтвердили.
Директором АТЗТ «АЕО «Трахтемирів» залишився Андрій Слоневський. Це – людина екс-голови «Нафтогазу» і Держуправління справами Ігоря Бакая, який після Помаранчевої революції втік до Росії. Сам Бакай розповідав в інтерв’ю, що познайомився зі Слоневським у магазині зброї, де той працював. Останній захоплюється мисливством.
Зауважимо, що навесні 2015 року мисливський будиночок, відомий як «дача Бакая», повністю згорів.

Немає коментарів:

Дописати коментар