понеділок, 14 березня 2016 р.

Карпюк написав з Чеченського СІЗО письмо українцям


«Дорогие мои украинцы и украинки, братья мои и сестры. До глубины души тронут всей.поддержкой, солидарностью, которую вы проявляете ко мне. Искренне спасибо и низко кланяюсь Украине. Не переживайте сильно из-за того, что не смогли увидеться. Моя душа, сердце, сознание, все мое с вами. Мы - великая нация! Поэтому победа будет за нами!», - написал Карпюк.

Як відомо, Карпюка російські спецслужби викрали в березні 2014 року. Станіслав Клих, якого судять в РФ разом з Карпюком, був затриманий в серпні 2014 року в російському місті Орел.
В кінці серпня 2015 р Слідчому комітеті РФ заявили про направлення до суду кримінальної справи щодо Карпюка і Кліха за звинуваченням в участі в боях проти російських військових у Чечні на стороні місцевих ополченців в 1990-х роках.
За версією російського слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального толку «УНА-УНСО», яка дотримується націоналістичної ідеології, однієї з цілей і завдань якої була протидія російської влади в будь-якій формі і знищення громадян РФ російської національності ".
Слідчі стверджують, що, «розділяючи зазначені цілі і завдання, в зазначений час на території України в її склад увійшли громадяни України Карпюк, Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко і інші особи».
«Так, виконуючи накази керівників банди, Карпюк спільно з Музичко очолили банду під назвою« Вікінг », до якої також увійшли учасники« УНА-УНСО »Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Олександр Малофєєв, Станіслав Кліх та інші особи», - заявили російські слідчі .
Вони також стверджували, що в період з грудня 1994 до січня 1995 року Карпюк, Кліх, Малофєєв спільно з іншими учасниками банди неодноразово брали активну участь в бойових зіткненнях з військовослужбовцями ЗС РФ на території президентського палацу, площі «Хвилинка» та залізничного вокзалу міста Грозного, в ході яких вбили не менше 30 військовослужбовців і не менше 13 отримали поранення.
12 жовтня 2015 року в Верховному суді Чеченської Республіки розпочався розгляд кримінальної справи по суті.
Клих і Карпюк були заарештовані більше року тому, і за цей час до них жодного разу не був допущений консул України. 26 жовтня після чергового судового засідання український консул вперше відвідав українців в СІЗО.








Немає коментарів:

Дописати коментар