суботу, 25 лютого 2012 р.

Друга річниця Президента Януковича

  








Олександр Солонець, narodua.com





25 лютого, - друга річниця президентства Віктора Януковича. За даними різних соцопитувань, рейтинг Президента кожного року стабільно падає, зокрема за останній рік - на 15-18 %. І останнім часом, за опитуванням Центру Разумкова, він вже нижчий ніж у тої ж Тимошенко. Якби вибори Президента відбулися сьогодні, то за нього, як твердять соціологи, проголосувало б не більше 11-13 %. А ще два роки тому за Віктора Януковича, як пам'ятаємо, проголосували 48,95 % українців.
Учора різні молодіжні організації, зокрема "Чорний комітет", Братство святого Луки, а також Коаліції учасників помаранчевої революції, продемонстрували не так своє ставлення до підсумків президентства Януковича, як реакцію і обличчя самої влади. Остання не проходить випробування на зрілість та демократичність навіть у таких кумедних ситуаціях, і кілька студентів можуть сьогодні легко спровокувати владу Януковича на чергові всеукраїнські та міжнародні скандали.
  Як знаємо, троє молодих людей, зокрема Ярослава Пугачова, Богдан Тицький та Сергій Мельниченко, за роздачу презервативів із написом “Справжній УРКАїнський ПРЕЗ” та літерою "Я" отримали 15 діб арешту. І це при тому, що акція, як стверджують громадські активісти, була заявленою заздалегідь.
   "Владу біло-блакитних народ порівнює з поширенням СНІДу. Тому ми вирішили поширити засоби масової гігієни, які б символізували захист суспільства від страшної хвороби, якою для держави є Партія Регіонів і її лідер. Виготовили партію кондомів, придатних тільки для надування - так само, як Партія Регіонів придатна тільки для надування народу», - заявили в КУПРі.

Однак, як виявилося, за веселою молоддю пильно стежили десятки чи навіть сотні працівників МВС, СБУ та чи не всіх можливих силових структур. Очевидно, їх прирівняли за статусом ледь не до терористів Cool.
   Як розповіла Олена Білозерська, першу партію презервативів "конфіскували люди в цивільному " ще перед роздачею - просто в одній із забігайлівок.
   А далі відбулося справжнє шоу із блокуванням підступів до Майдану Незалежності та київського Поштамту для автотранспорту та всіх "підозрілих" людей, штовханиною, арештами, полюванням за презервативами і так далі...
   Усе це, зрештою, - рейтинг Віктора Януковича, який вирішив діяти чи то за білоруським, чи за російським сценарієм абсолютної централізації влади й знищення усіх політичних опонентів.
 Так, Віктор Янукович зумів сконцентрувати владу - усі її державні гілки - в своїх руках та руках свого оточення. Таким чином він повністю взяв відповідальність на себе за всі процеси, що відбуваються в країні. Для цього він змінив навіть Конституцію.  Проте, на жаль, ці процеси не виправдали сподівань прихильників Віктора Федоровича.
  Власне, арештами опозиціонерів Тимошенко та Луценка відзначився Віктор Янукович за роки своєї влади, тим самим, можливо, врятувавши останніх від політичного забуття.
   Крім цього - проваленими "реформами", різкою інфляцією на продукти харчування та інші товари, зокрема й гречковою кризою, зростанням комунтарифів...
  Далі - Харківські угоди, які продовжили фактично безкоштовне перебування ЧФ Росії в Криму, однак не дали Україні жодної користі - ані політичної, ані економічної. Це при тому, що після підписання угод з РФ Віктор Янукович говоорив про сотні мільйонів і мільярди всіляких преференцій для України, здешевлення російського газу і так далі.
 Однак що ми отримали насправді?
 Лише зростання ціни на газ, чергові газові війни з Росією і переговори щодо щодо поглинання Росією газотранспортної системи України. А ми сьогодні купуємо російський газ за найдорожчими у світі цінами.
 Наступний момент - економчна політика і взаємини влади із безнесом. Українські владні олігархи за офіційними даними в ці роки стають багатшими на десятки мільярдів доларів. Тим часом середній та малий бізнес отримує підвищені податки і жорсткий тиск з боку влади.
 І це при тому, що Віктор Янукович обіцяв цьому бізнесу дати податкові канікули на п'ять років, а також знизити ПДВ до 17% з 1 січня 2011 року та податок на прибуток до 19% і теж з 1 січня минулого року.
 Крім того, пам'ятаємо обіцянки глави держави про перехід на контрактну армію з 1 січня 2011 року, різкі підвищення пенсій, стипендій, зарплат і так далі.
 Натомість Україна отримала різке зниження золотовалютних запасів Нацбанку. Як стверджують фахівці, тільки за останні півроку золотовалютні ресурси країни зменшилися на 4 мільярди доларів.
 Запам'яталася нам і приватизація розкішних державних земель і власності з так званою державною дачею Януковича. Ще - вертолітні майданчики для Президента і багато чого іншого "для людей".
 На жаль, не справдилися і євроінтеграційні заяви Віктора Януковича. Провалилося навіть парафування, тобто попереднє схвалення угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
 Україна опустилася, за версією Transparency International, на десятки пунктів в списку найкорумпованіших країн і стал однією з найкорумпованіших в Європі.
 Світовий бізнес почав масово згортати свої бізнес-справи в Україні і вважає Україну надзвичайно ризикованою для інвестицій.
 Це все, звісно, можна і далі перераховувати, але висновок напрошується один. Окрім абсолютної концентрації влади, розправи над опонентами та процвітання сімейного бізнесу та бізнесу "команди", Віктор Янукович мало що встиг зробити "для людей".

Фото: НародUA

Немає коментарів:

Дописати коментар