пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

Черкаси разом з рухом ЧЕСНО боротимуться за якість української політики

 Черкаси разом з рухом ЧЕСНО боротимуться за якість української політики
24 лютого ініціатори руху ЧЕСНО разом із громадськими активістами Черкащини сформували регіональну платформу руху. До координаційної ради ЧЕСНО увійшли представники 10 громадських організацій регіону.
Координатором Черкаського майданчику ЧЕСНО обрано Назара Обідзінського (громадська організація «ВОЛЯ ХХІ»).
Учасники презентації заявили про готовність долучитися до національної «народної люстрації» політиків та приділити особливу увагу депутатам та кандидатам до парламенту від Черкащини. «Сьогодні виборець вирішує все! Своїм свідомим голосуванням на виборах та вимогливим ставленням до депутатів ми можемо змусити політиків бути відповідальними та чесно виконувати свої обов’язки», - підтримав активістів член координаційної ради ЧЕСНО Олег Рибачук.
Черкаси стали шістнадцятим містом  всеукраїнського туру  ініціаторів ЧЕСНО, в якому активісти продовжили розбудову національної мережі. Мета туру – об’єднати мешканців усіх регіонів України задля очищення майбутнього парламенту від недостойних кандидатів. Всього учасники руху планують утворити 25 регіональних осередки – у всіх областях України, включно з АР Крим.
Регіональні платформи руху вже створено у Полтаві, Сумах, Чернігові, Житомирі, Вінниці, Хмельницьку, Тернополі, Одесі, Луганську, Миколаєві, Херсоні, Харкові, Сімферополі, Севастополіта Кіровограді. Наступна презентація відбудеться 25 лютого у Дніпропетровську. З графіком презентацій можна ознайомитися на сайті: http://chesno.org/calendar/.
Аналогічні кампанії з очищення парламенту відбулися в Румунії, Південній Кореї, Чехії, Албанії та Косово і всюди мали позитивний вплив на результати виборів.
В Україні громадський рух ЧЕСНО започаткували  активісти спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» рівно за рік до чергових парламентських виборів.

Немає коментарів:

Дописати коментар