суботу, 4 липня 2015 р.

Про прогулянку на "Спасі" козачат "Дахнівської січі" й дітей воїнів "Донбасу"

 Щойно приїхав з бази Клубу юних моряків. Там сьогодні був насичений день.
  Директор Клубу  Владислав В'ячеславович Підгурський зустрів біля клубу, який знаходиться неподалік від центру Черкас. Ми з товаришем, працівником обласного радіо, сіли у зручний Vito і вирушили до бази, що поза Черкасами, на березі Дніпра.


Ось вона, база Клубу. А на її березі стояла козацька чайка "Спас" під командою козака Забабахи:











"Спас" у поході.










Ця чайка чекала на козачат з "Дахнівської січі". А крім них ще повинні приїхати родини бійців батальйону "Донбас". Живих і загиблих бійців.
   Перші на території з'явились "січовики" з Дахнівки:







А після - гості від "Донбасу". Їх гідно зустріли козачата з гуртка бойового гопака під керівництвом Олександра Проценка:





Після проходження екскурсійної прогулянки чайкою діти бійців продивилися презентацію українського лицарського мистецтва та показові виступи з Бойового Гопака.
А після - справжній козацький смачненний куліш!


Пан Владислав - директор Черкаського клубу юних моряків, розповідає для слухачів радіо "Рось" Черкаської ОДТРК.


Наприкінці нашої подорожі до берегів Дніпра, директор Черкаського клубу юних моряків Владислав Підгурський поділився з нами своїми враженнями, планами. За його словами, це вже другий такий захід цього літа. А сам табір юнморів на цьому місці відкривається післязавтра, 6-го липня. Табір чекає на 70 юних моряків. Путівки до табору практично безкоштовні. Фінансування його діяльністі - з міського бюджету. Хіба що, позаяк фінансування це на рівні 60-65 грн. у добу на одну дитину, то з ініціативи батьківського комітету клубу ведеться збір благодійних внесків задля покращення харчування.
   Звісно, життя у таборі - а одна зміна відбувається протягом 14 днів - це не лише сніданок, обід та вечеря. Це - і практичні заняття, походи на шлюпках, козацькій чайці, заняття й змагання  спортивні, художньо-самодіяльні. Пан Владислав каже, що сумувати тут дітям ніколи. Це є справжній активний відпочинок. І разом з цим набуття практичних навиків, адже щороку певна кількість випускників клубу поступають до морських, річкових, військових вишів. На наше запитання, наскільки Україна потребує таких закладів, пан Владислав однозначно відповів: "Так. І не інакше. Адже Україна - морська держава і такі заклади, як наш, повинні існувати у кожному місті, великому й малому".






















Немає коментарів:

Дописати коментар