вівторок, 14 липня 2015 р.

В Росії засудили вчителя, який підтримував Україну.

Суд виніс вирок шкільному вчителеві з селища Кроми Орловської області РФ Олександру Бившеву – за публікацію вірша на підтримку України, його засудили до півроку виправних робіт.

                                             Бившев під час суду.

     Крім того, йому заборонили займатися викладацькою діяльністю протягом двох років. У Бившева забрали ноутбук. Його рахунок у банку заблокований.
Олександр Бившев, який викладав у школі німецьку мову, звинувачувався в порушенні “екстремістської” 282 статті КК РФ. Його вірш під назвою “Українським патріотам”, який він виклав на своїй сторінці  у  соцмережах, суд визнав екстремістським.
У суді на боці обвинувачення виступали колеги Бившева (репортаж з одного із засідань можна прочитати в “Новій газеті”). Вони ж писали критичні статті про нього в місцевій газеті. Учитель розповідав, що деякі знайомі перестали з ним вітатися. Двічі в його квартирі невідомі розбили вікна.
Учитель і поет з селища Кроми Олександр Бившев у 2014 році, після анексії Росією Криму і початку війни на Донбасі, написав два вірші, “Українським патріотам” і “Українські повстанці”, в яких у різких виразах закликав українців чинити опір інтервентам.
Слідчий комітет звинуватив його в “провокації ненависті або ворожнечі” до росіян за статтею 282, частиною 1, Кримінального кодексу Росії. Ця стаття передбачає широкий спектр покарань, від обов’язкових робіт або штрафу до чотирьох років ув’язнення.
   
Олександр Бившев – давній симпатик України, який захоплюється боротьбою нашого народу за Незалежність. А вперше про нього мені написав одеський поет, шістдесятник Олекса РізниківБув про цю людину матеріал і на моєму блозі.

    Ще про Бившева дивіться тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар