неділю, 26 липня 2015 р.

Святійший Патріарх Філарет освятив Храм у Холодному Яру















У суботу 25 липня 2015 року о 9.00 Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив Храм на честь Святого праведного Петра (Калнишевського) - останнього кошового отамана Запорізької Січи на хуторі Буда у Холодному Яру.
Храм на честь святого Петра Калнишевського кілька років будували з ініціативи козацтва Холодного Яру - активної громадської організації, яка займається відновленням традицій та пам'яті повстанського краю.
При зведенні Храму відбулось закладення в фундамент часточки землі з того місця, де душа Калнишевського полинула до Небес - а саме, з Соловків, куди 2012-го року здійснили подорож отаман Холодного Яру Олег Островський та нинішній настоятель Храму о. Василь Цирільз друзями-побратимами.
  – Ми сьогодні освятили новозбудований храм Петра Багатостраждального Калнишевського. Освятили у важливому місці, у Холодному Яру, бо тут українці боролись до останнього за свою державність і за свою свободу. І прикладом для таких українців служить Петро Калнишевський, – сказав після закінчення церемонії Філарет.
   Андрій Кравець, який також здійснив зі своїми друзями подорож до Соловків, дописав на ФБ: "На освяченні церкви Петра Калнишевського найвеселішими обличчя Патріарха Філарета та інших священиків були тоді, коли будівничий храму, отаман Островський проголосив, які новітні козацьке гасла й відповідь на нього стали традиційними у Холодному Яру..."

Немає коментарів:

Дописати коментар